Slokarjeva že tretja žrtev, Slovenija zdesetkana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar bo v Innsbrucku opravila operacijo poškodovanega levega kolena.
Oglej si celoten članek

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar, ki se je v petek poškodovala na treningu v Val Senalesu, ima strgano levo križno vez. Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da jo v nedeljo že čaka operacija v Innsbrucku. Tekmovalka iz Ajdovščine je prav danes (15. oktober) dopolnila 25 let.

Slokarjeva je na treningu v Val Senalesu v Italiji padla in si poškodovala levo koleno. Najprej so v bolnišnico v Meranu opravili magnetno resonanco, po kateri je napovedana operacija v Innsbrucku, po kateri bo več znanega, kako bo potekala rehabilitacija.

Zaskrbljujoče Katastrofa v Italiji, Slokarjevo odpeljali v bolnišnico

Foto: Profimedia Andreja Slokar

Poškodbe se kar vrstijo

Že pred tem si je pri padcu na treningu v Saas Feeju 21. septembra desno koleno poškodovala Tina Robnik, ki se bo na sneg lahko vrnila šele v začetku prihodnjega leta. Za söldensko uverturo sezone pa je vprašljiva tudi Meta Hrovat zaradi bolečin v desnem kolenu, ki si ga je poškodovala marca na veleslalomu v Lenzerheideju.

Za nastop v Söldnu so tako za zdaj zanesljivi slovenski udeleženci Ana Bucik in Neja Dvornik pri ženskah in olimpijski podprvak Žan Kranjec ter Štefan Hadalin pri moških.

Slokarevo je v prejšnji sezoni navdušila z dvema zmagama, prvencema: na paralelnem veleslalomu 13. novembra lani v Lech/Zürsu ter nato še na finalnem slalomu 19. marca v Meribelu, kjer bo prihodnjega februarja tudi svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

Slalomska specialistka je minulo sezono končala kot osma slalomistka in 23. smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala lanske sezone.

Sölden bo 22. oktobra gostil ženski in naslednji dan še moški veleslalom za premierne točke svetovnega pokala v alpskem smučanju 2022/23.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.