Slabe: ''To je najbogatejša ekipa v Italiji''

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Odbojkarji ACH Volleyja začenjajo izločilne boje v evropski Ligi prvakov. Njihovi tekmeci za uvrstitev med šest najboljših evropskih ekip bodo odbojkarji italijanske ekipe Bre Banca Lannutti Cuneo, ki so na papirju favoriti, a bodo to morali potrditi na igrišču. Kot zatrjujejo v ljubljanskem taboru, jim zagotovo ne bo lahko.
Oglej si celoten članek

Slovenski šampioni so z uvrstitvijo v izločilne boje Lige prvakov izpolnili zastavljeni cilj, kar pa ne pomeni, da v Evropi ne bodo poskušali priti še višje. Prvi tekmec na poti do morebitnega zaključnega turnirja v Rusiji bodo zvezdniki in bogataši iz Cunea, ki so prvi del tekmovanja končali brez poraza, v italijanski ligi pa po solidnem začetku ter zmagi proti prvakom iz Macerate konec leta zašli v manjšo krizo. Po porazih z Castellano Grottejem in Perugio je prišlo tudi do trenj na relaciji trener – igralci, a naj bi se zdaj težave rešile, kar dokazujeta tudi zadnji dve gladki prvenstveni zmagi proti Ravenni in ekipi Tineta Urnauta Vibo Valentia. Cuneo v italijanskem prvenstvu zaseda peto mesto s sedmimi zmagami in štirimi porazi.

Slabe: ''Če stopijo skupaj, si takoj v težavah''

"To je najbogatejša ekipa v Italiji, bogatejša tudi od Macerate. Zato ni čudno, da je vedno pod drobnogledom medijev in da je ob slabših rezultatih deležna tudi kritik. Čeprav trener in igralci niso na isti valovni dolžini, pa vseeno funkcionirajo; ne vem, kako te reči rešujejo," je dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe, ki Cuneo zelo rad primerja z nogometaši madridskega Reala, njihovega trenerja Roberta Piazzo pa s Joséjem Mourinhom: "Saj veste, kaj se dogaja pri Realu, kaj Mourinho govori o Ikerju Casillasu ali Cristianu Ronaldu, čez nekaj dni pa se že objema z njima. Podobno je tudi pri Cuneu, za njih igrajo sami zvezdniki. Lahko rečem, da ne vem, kaj lahko od njih pričakujemo. Če stopijo skupaj in da se odločijo, da je treba igrati, to tudi storijo in si takoj v težavah; njim forme ni treba posebej načrtovati. Če stopijo na igrišče z namenom, da bodo nagajali drug drugemu, pa je lahko tudi drugače."

Wijsman: ''Lahko premagao ACH, a trenutno ne igramo dobro''

Da v vrstah Cunea ni vse tako, kot bi si želeli, potrjujejo tudi besede njihovega kapetana, Belgijca Wouta Wijsmansa, ob Srbu Nikoli Grbiću, Bolgaru Cvetanu Sokolovu in Luigiju Mastrangelu, ki pa na zadnjih tekmah ni igral, enega od nosilcev igre Cunea: "Mislim, da lahko premagamo ACH Volley, toda trenutno ne igramo dobro. Da bi na naslednjih dveh tekmah dosegli dve zmagi, moramo verjeti vase in v to, kar smo sposobni. Tekma v Ljubljani bo za nas zelo pomembna, oteževalna okoliščina pa je tudi, da nas pred njo čaka dolgo in naporno potovanje z juga Italije, kjer smo igrali zadnjo prvenstveno tekmo."

ACH stavi na podporo navijačev

Seveda pa bolj kot težave Italijanov, ki jih po besedah trenerja skrbita predvsem tekmečeva servis in blok, Slabeta zanima njegova ekipa. Ta je konec prejšnjega tedna v okviru srednjeevropske lige gostovala na Slovaškem in dvakrat (3:1, 3:2) premagala Chemes Humenné. Z igro tam ni navdušila, a je treba vedeti, da je Slabe dosti kombiniral s postavo, saj je pri ekipi hotel ohraniti svežino. Tudi igralci so bili najbrž z glavami pri Ligi prvakov, tako da obračuna proti Slovakom nista merodajna, je pa jasno, da bodo morali Ljubljančani pokazati boljšo igro, predvsem bodo morali biti proti nekoliko počasnejšim Italijanom bolj agresivni. Igralci ACH Volleyja spet izpostavljajo vlogo navijačev, želijo si polne Stožice in glasno podporo s tribun.

"Cuneo je ena izmed najboljših evropskih ekip in upam, da bo dovolj velik dražljaj za čim večji obisk navijačev. O naših možnostih pred dvobojem je težko govoriti, vendar bomo dali vse od sebe, da dosežemo dober rezultat," je navijače v največjo slovensko dvorano povabil kapetan Andrej Flajs.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.