Slaven Bilić prevzel West Ham United

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški premierligaš West Ham United je imenoval Slaven Bilića za novega menedžerja kluba. Nekdanji igralec West Hama je podpisal triletno pogodbo ter na klopi Kladiv zamenjal Sama Allardyca.
Oglej si celoten članek

Nekdanji hrvaški reprezentančni branilec Slaven Bilić je pred ponudbo West Hama že vodil hrvaško reprezentanco, Lokomotivo Moskvo ter Bešiktaš, katerega je zapustil prejšnji mesec. Imenovanje Bilića na mesto menedžerja bo verjetno sprejeto z odobravanjem s strani 
navijačev, saj je v letih 1996 in 1997 veljal za ljubljenca občinstva na Upton Parku.

"Resnično sem vesel, da sem znova pri West Ham Unitedu. Klub namreč nastopa v Premier League, ki je med najmočnejšimi ligami na svetu. Gre za velik izziv, saj bomo nastopali proti najboljšim klubom kar jih je. West Ham sem si zapomnil kot poseben klub. Obožujem to vrsto ekip. Moj prejšnji klub, Bešiktaš, je bil prav tako poseben. Na njih je nekaj velikega. Gre za kultne ekipe. Pred navijači West Hama je vedno veselje nastopati in tu se počutim kot doma. Gre za velik privilegij in odgovornost biti menedžer te ekipe, zato upam, da se bom izkazal pred navijači ter vodstvom kluba," je ob prevzemu funkcije dejal Bilić.

"Prva stvar na katero gledam pri izbiri ekipe, so ambicije. Po pogovoru z vodstvom kluba mi je postalo jasno, da ne le da se selimo na fantastični novi stadion, pač pa da imamo ambicije ta veliki klub narediti še večji. Opazil sem njihovo odločnost ter strast, da nam pri tem uspe. To je bil glavni razlog, da sem se odločil za West Ham. Čutil pa sem, da si me resnično želijo, kar je še olajšalo odločitev. Navijačem sporočam, da bom dal vse od sebe ter da bomo skupaj dosegli veličastne reči," je v pogovoru za Daily Mirror še dodal Hrvat.

Bilić je za West Ham igral v letih 1996 in 1997, ko je zbral 55 nastopov, nato pa se je preselil za tri sezone k Evertonu. Hrvaško je vodil šest let, kot strateg Lokomotive in Bešiktaša pa ni imel večjih uspehov. Z moskovsko ekipo je, denimo, osvojil šele deveto mesto v prvenstvu, kar je bil najslabši dosežek tega kluba po razpadu Sovjetske zveze. West Ham je bil v minuli sezoni 12.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.