Slavnić: "Hrvati me lahko poljubijo na rit"

Foto: EPA
Foto: EPA
Zoran "Moka" Slavnić, eden najboljših organizatorjev igre v 80. letih prejšnjega stoletja, katerega ime je nedavno prišlo tudi v Hišo slavnih, je jezno reagiral na komentarje iz hrvaških košarkarskih krogov.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim je Zoran "Moka" Slavnić prišel v Fibino Hišo slavnih. Nekdanjega srbskega organizatorja igre, ki je bil na začetku 90. let izbran tudi med 50 najboljših evropskih igralcev, so zmotili komentarji iz hrvaških košarkarskih krogov, da bi moral Toni Kukoč pred njim biti sprejet v Hišo slavnih.

"Te neumneže iz Hrvaške bi vprašal, če vedo, kaj je rojstni list. Kukoč je 19 let mlajši od mene! Zakaj se bojijo, da on ne bo prišel v Hišo slavnih?" je začel "Moka".

"Hrvati bi me morali poljubiti na zadnjico. Jaz sem za njihovo košarko naredil več, kot oni vsi skupaj. Jaz sem naredil Dražena (Petrovića, op. a.), (Dina, op. a.) Rađo in (Tonija, op. a.) Kukoča," je Slavnić dejal za beograjske Naše novine.

"Vojne je konec!"

Slavnića je posebej razbesnel poziv novinarja HRT Slavka Cvitkovića, ki je prav tako oporekal "Mokinemu" sprejemu med velikane evropske košarke pred Kukočem.

"Rekel sem mu: 'Ustaš, vojne je konec!' To sem rekel, ker je Cvitković na obletnici operacije Nevihta sedel na tanku in jokal. To je tako, ko hoče biti nekdo večji katolik od papeža," je bila Slavnićeva reakcija.

Slavnić je eden redkih igralcev, ki je z reprezentanco osvojil tako naslov svetovnega (1978), evropskega (1973, 1975, 1977), kot olimpijskega zmagovalca (1980). Na začetku 80. let je igral tudi za Šibenko, kjer je kariero začel Dražen Petrović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:47 31. Maj 2013.

    Neumne hrvaške izjave, ki so posledica politike. Včasih so skupaj zmagovali za Jugoslavijo.<br />A Slavnič ne more iz svoje kože.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.