Slika, ki je navdušila svet! Rusinja hiti na pomoč poškodovani Ukrajinki

Foto: Epa Darja Kasatkina Anhelina Kalinina Foto: Epa Darja Kasatkina Anhelina Kalinina Foto: Epa Darja Kasatkina Anhelina Kalinina Foto: Epa Darja Kasatkina Anhelina Kalinina
Teniški igralki sta pokazali ves nesmisel vojne.
Oglej si celoten članek

Ruska teniška igralka Darja Kasatkina je na turnirju v Berlinu premagala Ukrajinko Anhelino Kalinino s 5:7, 6:3, 6:1, dvoboj pa je zaznamovala športna poteza zmagovalke, ki močno odmeva po svetu.

Tekom dvoboja je namreč Ukrajinka padla ter si pri tem zvila gleženj, Rusinja pa je brez trenutka obotavljanja, še preden bi na igrišče pritekla zdravniška pomoč, stekla do klopi, vzela vrečko z ledom ter nemudoma priskočila na pomoč svoji nasprotnici.

Foto: Epa Darja Kasatkina Anhelina Kalinina

Glede na to, kaj se trenutno dogaja med Ukrajino in Rusijo, je šlo za resnično spoštovanja vredno in navdihujočo potezo, s katero je ruska športnica znova dokazala ves nesmisel vojne.

Po prejeti zdravniški pomoči je Kalinina sicer nadaljevala z dvobojem, toda rezultata ni uspela več obrniti, tako da je 12. igralka sveta napredovala v osmino finala Berlina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:31 14. Junij 2022.

    Kakšen članek...bolj kot nesmisel vojne, prikazuje nesmisel sankcij proti ruskim športnikom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.