Slonica odločila: prvak Barcelona

Your browser doesn’t support HTML5 video

Foto: Boštjan Tacol slonica ganga Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slonica Ganga iz ljubljanskega živalskega vrta, ki se občasno čehlja kar z lopato, je pogledala v prihodnost in določila evropskega klubskega prvaka – Barcelono. Zgodba o prerokovalki v videu in galeriji.
Oglej si celoten članek

Ne spreglejte VIDEA in GALERIJE.

Slonica Ganga sodi med azijske slone, prihaja iz Indije, prebivalka ljubljanskega živalskega vrta pa je od leta 1977. Tehta 3,5 tone, na dan popije okrog sto litrov vode, najraje ima svežo, in poje približno sto kilogramov sena, sadja – posebej obožuje lubenice – in zelenjave. Pri tem si pomaga s trobcem (nos in zgornja ustnica), s katerim nosi hrano in tekočino v usta, na dan pa spi manj kot štiri ure. Vsakodnevno se tušira in razvaja s pedikuro, saj je nega nohtov in podplatov pri slonih izjemnega pomena. Rada ima čehljanje po trebuhu, ki ga izvaja kar sama, in to kar z lopato!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.