Slovan ob povratku med elito blizu prvakom

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši ljubljanskega Slovana so v uvodnem krogu 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču izgubili z velenjskim Gorenjem s 30:37 (15:17).
Oglej si celoten članek

Državni prvaki Gorenja, ki so po koncu minule sezone povsem prevetrili svoje vrste in ostali brez praktično vseh nosilcev svoje igre, so sezono odprli z zmago v nekoč mogočnem rokometnem hramu na Kodeljevem. Mlada ljubljanska zasedba Slovana, ki se je v tej sezoni vrnila v elitno druščino, jim je bila v prvi polovici tekme povsem enakovredna, v drugi pa je prevladala velenjska kakovost in daljša klop.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit izkušeni Klemen Cehte z osmimi goli, novinec Mario Šoštarič pa je dosegel sedem zadetkov. V ljubljanski zasedbi sta Domen Pogačnik in Mario Vuglač dosegla po šest golov.

Slovan bo v petek, 13. septembra, gostoval v Celju, Gorenje pa naslednji dan v Ribnici.

1. NLB Leasing liga, 1. kolo, rezultat:

Slovan : Gorenje Velenje 30:37 (15:17).
Pogačnik 6, Vuglač 6, Čemas 5, Skušek 5 (2); K. Cehte 8, Šoštarić 7, Skube 5 (1), Papež 5

Istrabenz Plini Izola : Ribnica Riko hiše 23:23 (12:12)
Krško : Sevnica 27:30 (14:15)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.