Slovan v polfinalu proti neznancem

Foto: Žurnal24 Tekmo lahko in moramo dobiti, poudarja selektor Boris Denič. (Foto: Boštjan Taco
Torkov žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju je določil, da se bodo rokometaši Slovana v polfinalu pokala challenge pomerili s portugalskim Sportingom.
Oglej si celoten članek
Poljaki v zadnjih letih vse več vlagajo v rokomet, še največja neznanka pa so Portugalci, zato bomo skušali v prihodnjih dneh o njih dobiti čimveč podatkov in materiala in se nanje čim bolje pripraviti.
Boris Denič

Rokometaši ljubljanskega Slovana se bodo v polfinalu pokala challenge pomerili s portugalskim Sportingom. Tako je določil torkov žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju. Drugi polfinalni par sestavljata Bologna United in Kwidzyn. Prvi tekmi bosta 24. ali 25. aprila, povratni pa 1. ali 2. maja.

Slovanovci so po izpadu Celja Pivovarne Laško in Gorenja iz Velenja še zadnji slovenski predstavnik v Evropi. V četrtfinalu so izločili romunsko Suceavo, v osmini finala pa švedski Ystads.

"Med polfinalisti najbolje poznam ekipo iz Bologne, za katero sem tudi sam igral. Poljaki v zadnjih letih vse več vlagajo v rokomet, še največja neznanka pa so Portugalci, zato bomo skušali v prihodnjih dneh o njih dobiti čimveč podatkov in materiala in se nanje čim bolje pripraviti. Naša prednost je, da prvo tekmo igramo v gosteh in imamo doma še priložnost, da še kaj popravimo, kar se je že pogosto izkazalo kot prednost," je po žrebu povedal trener Slovana Boris Denič in dodal, da je cilj Slovana zmaga in preboj v finale ter seveda boj za končno prvo mesto: "V tem tekmovanju manjkajo nekatere najboljše evropske ekipe. Seveda pričakujem napet dvoboj že s Portugalci, a vendarle gre pri vseh štirih ekipah za moštva, ki imajo določena nihanja v igri, in mislim, da prav noben med tekmeci ni nepremagljiv. Že na Portugalskem pričakujem dober izid."

Polfinala para pokala challenge:

Bologna United – Kwidzyn
Sporting – Slovan

Četrtfinalni pari Lige prvakov:

Hamburg – Ciudad Real
Rhein-Neckar Löwen – Kiel
Čehovski medvedi – Montpellier
Barcelona – Veszprem

Polfinalna para pokala pokalnih zmagovalcev:

Gummersbach – Reyno de Navarra San Antonio
Steaua Bukarešta – Granollers

Polfinalna para pokala EHF:

Naturhouse La Rioja – Lemgo
Flensburg-Handewitt – Kadetten

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.