Slovanova zaušnica Celjanom

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V drugem kolu drugega dela državnega rokometnega prvenstva so rokometaši Slovana ugnali aktualne prvake iz Celja in jim s tem zadali še en boleč poraz v boju za naslov prvaka.
Oglej si celoten članek
 
 

Ne vem, ali smo jih zmleli. V enem trenutku so se zadeve poklopile.

Boris Denič

 
Izbranci domačega stratega Borisa Deniča so v uvodnem krogu drugega dela državnega prvenstva presenetili vodilne Koprčane, v drugem pa so vzeli skalp še favoriziranim Celjanom. Začetek tekme je minil v znamenju agresivnih obramb na obeh straneh, nobena ekipa pa si ni priigrala otipljive prednosti. Drugi del so z zadetkom začeli domačini, ki so si v 40. minuti prvič priigrali štiri gole prednosti (21:17). Gostom ni uspevalo nič, poleg vsega pa so imeli še izjemno nerazpoložena vratarja, ki vse do 51. minute drugega dela nista obranila nobenega strela. Pivovarji, ki so na tekmi delovali izjemno živčno, prislužili so si kar dvajset minut izključitev, so v določenih trenutkih celo bolje igrali z igralcem manj, a kaj ko v polni zasedbi niso ustavili razpoloženih domačinov. V 47. minuti so se z zadetkom Kokšarova približali na le zadetek zaostanka (22:23), to pa je bilo tudi vse. V končnici so gostitelji rešetali celjsko mrežo z vseh strani, pivovarji pa so v napadu delovali brezidejno in sedem minut pred koncem je domača prednost narasla na +5 (29:24).

V celjskem taboru po porazu niso skrivali razočaranja. "To je bila prava prvenstvena tekma. Slovan je dokazal, da je izjemno kakovostna ekipa. Ima tisto, kar potrebujejo slovenske ekipe, če želijo zmagovati: odlično telesno in taktično pripravo ter veliko srce. V tem trenutku so bili v teh stvareh žal boljši kot mi. Menim, da bomo zdaj tudi zelo težko osvojili naslov v DP, saj smo zapravili preveč priložnosti," je po srečanju povedal trener pivovarjev Tone Tiselj. Veliko bolj pa je bil seveda zadovoljen trener gostiteljev: "Ne vem, ali smo jih zmleli. V enem trenutku so se zadeve poklopile. Ko je Celje imelo priložnost, da se priključi, smo mi imeli razpoloženega vratarja, ki je ubranil tri žoge zaporedoma. In na takih tekmah je to velikokrat odločilno. Na drugi strani pa smo mi nekaj golov zabili iz odbitih žog. Imeli smo torej tudi nekaj sreče, ampak je pač tako, da sreča spremlja hrabre."

Drugo kolo drugega dela MIK 1. lige:

Slovan : Celje Pivovarna Laško 30:26 (14:12)
Ristič in Šmejc 5; Kokšarov 8 (4), Toskić 7

Cimos Koper : Trimo Trebnje 34:23 (20:11)
Brumen 9, Skoko 5; Miklavčič 7, Cehte 4 (3)

Prevent : Gorenje 28:34 (14:18) /odigrano v petek, 10. aprila
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.