Slovaške sanje praktično končane

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Naši glavni tekmeci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, Slovaki, so v nedeljo z 0:2 klonili proti Paragvajcem in se tako praktično že poslovili od osmine finala.
Oglej si celoten članek
NE SPREGLEJTE
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo lahko spremljate tukaj.

Slovaška je v drugem kolu predtekmovalne skupine F na nogometnem svetovnem prvenstvu v Bloemfonteinu izgubila proti Paragvaju z 0:2 (0:1). Zadetka za Paragvaj sta dosegla Enrique Vera (27.) in Cristian Riveros (86.).

Tekmo na stadionu Free State v Bloemfonteinu so bolj dinamično začeli Paragvajci, ko je že v četrti minuti znova zdravi zvezdnik Roque Santa Cruz, ki se je vrnil po poškodbi mišice, streljal v zgornji desni kot slovaških vrat, vendar pa je slovaški vratar Jan Mucha žogo odbil. Mucha je bil na mestu tudi ob strelu Riverosa z desnega roba kazenskega prostora v 20. minuti. Že tri minute kasneje je zapretil Lucas Barrios z močnim, a nenatančnim udarcem, ki je šel mimo vrat.

Paragvaj je napadalno premoč na zelenici kronal z zadetkom v 27. minuti. Predložek Barriosa je lepo poslal v slovaško mrežo Enrique Vera, ki je v primežu dveh slovaških obrambnih igralcev še vedno našel dovolj prostora za eleganten strel z zunanjim delom stopala svoje desnice.

Bledi Slovaki so bili v celoti brez idej in jim po dobljenem zadetku ni uspelo uprizoriti resnejšega protinapada. Prvo in edino veliko priložnost za izenačenje je v 37. minuti zapravil Kornel Salata, ki je predložek Jana Kozaka iz kota z glavo nenatančno odbil mimo vrat. Pred odhodom v slačilnico je znova zapretil Santa Cruz, ki je v 39. minuti poslal po diagonali žogo proti vratom, a je z nogo posredoval Mucha.

Na začetku drugega polčasa si nobeno od moštev ni priigralo kakšne resne priložnosti vse do 71. minute, ko se je pred slovaškim golom znašel Vera. Lepo mu je podal Santa Cruz, a poskus z glavo ni končal v mreži. Zato pa je Riveros po podaji Paula Da Silve v 86. minuti ukanil zaspano slovaško obrambo in z močnim strelom zatresel mrežo. Slovaki so se prebudili šele v sodnikovem podaljšku z nevarnim strelom Roberta Vittka, ki pa je ostal zunaj mreže.

Izgubo dragocenih točk bodo Slovaki težko nadoknadili. Čaka jih še četrtkova tekma z nogometnimi velikani, branilci naslova svetovnih prvakov Italijani, ki so na prvi tekmi remizirali s Paragvajci z 1:1. Paragvajci pa bodo svojo tretjo tekmo na tokratnem mundialu igrali še z Novozelandci. Paragvajci so zdaj na vrhu skupine, edini z zmago.

SP, skupina F, drugo kolo:


Paragvaj : Slovaška 2:0 (1:0)
Vera (27),  Riveros (86)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.