Slovenca blizu najboljših

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijan Diego Rosa je zmagovalec pete etape 56. kolesarske dirke po Baskiji. Tekmovalec Astane je slavil po samostojnem pobegu. Sergio Henao je prevzel skupno vodstvo.
Oglej si celoten članek
Junak pete etape je bil 27-letni Diego Rosa, ki se je najbolje spopadel s hladnim in deževnim vremenom ter spolzkimi cestami na razgibani trasi s kar osmimi vzponi ter tako dosegel svojo drugo zmago v karieri po lanskem uspehu na dirki med Milanom in Torinom, ko je prav tako zmagal po samostojnem begu.
 
Zaradi velikega skupnega zaostanka favoritom nenevarni Rosa je pobegnil že v zgodnji fazi etape, ko se je odlepil od skupine 18 kolesarjev, najbližje zasledovalce pa za seboj na koncu pustil za več kot tri minute. Kljub temu sta drugi Sergio Henao in tretji Alberto Contador napredovala v skupni razvrstitvi, saj sta zdaj na prvem in drugem mestu, doslej vodilni Nizozemec Wilco Kelderman pa je padel na osmo mesto.
 
Contador, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji, v skupni razvrstitvi za Henaom zaostaja le šest sekund, tik za njima pa je Francoz Thiabut Pinot z desetimi sekundami zaostanka.
 

Slovenca Simon Špilak (Katjuša) in Jan Polanc (Lampre-Merida) sta ciljno črto prečkala le malo za najboljšimi. Špilak je z 11. mestom in 4:12 minute zaostanka skupno prišel na 12. mesto, za Henaom zaostaja 1:22 minute. Polanc je bil tokrat 19. s 4:41 minute zamude, skupno pa je napredoval na 37. mesto (+18.39).

V soboto kolesarje čaka 16,5 kilometra dolga posamična vožnja na čas v Eibarju, ki bo tudi zadnja etapa na dirki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.