Slovenca prispevala levji delež k zmagi, Dinamo slavil v Španiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velik delež Gorenca Stankovića in Horvata k zmagi Sturma.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Sturma so v Gradcu dobro začeli izločilne boje v konferenčni ligi. Avstrijci so na prvi tekmi 1/16 finala premagali Slovan Bratislavo s 4:1. Enega od golov je prispeval Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat pa je prispeval dve podaji za Sturm. Oba sta igrala celo tekmo.

Sturm je povedel v peti minuti, po podaji Horvata je zadel Mika Biereth, sicer posojeni nogometaš londonskega Arsenala. Štiri minute pozneje je zadel tudi Slovan prek Gersona Rodriguesa za 1:1. Toda drugi Slovenec v ekipi Sturma Jon Gorenc Stanković je v 27. minuti spet priigral prednost domačim, ko je zadel z glavo. V polčasu, v katerem sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnost, je še eno zapravil tudi Horvat.

V drugem polčasu so Avstrijci, ki so bili boljši, povišali prednost, ko je v 64. minuti Otar Kiteišvili unovčil najstrožjo kazen. Dve minuti pozneje je bil z glavo po kotu Horvata malce premalo natančen Gorenc Stanković, v 78. minuti pa so Slovaki, pri katerih je Kenan Bajrić odigral celo tekmo, za nameček ostali z igralcem manj po izključitvi Vladimirja Weissa. Pozneje je tudi Horvat še enkrat meril previsoko, že v sodniškem dodatku pa je Amady Camara po novi Horvatovi podajo z roba kazenskega prostora postavil končni izidi 4:1.

Legia Varšava Blaža Kramerja je gostovala pri Moldeju in izgubila z 2:3. Molde je v 12. minuti povedel v vodstvo Fredrik Gulbrandsen, tudi nadaljevanje je bilo v domeni Norvežanov. Ti so prvi polčas dobili s 3:0, potem ko Gulbrandsen zadel še v 19., Marcus Andre Kaasa pa v 24. minuti. V 63. minuti je Josue zmanjšal zaostanek Poljakov, te pa je v igro vrnil še zadetek Rafala Augustyniaka v 71. minuti. Slovenski napadalec Kramer je za Legio igral od 66. minute.

Union St. Gilloise in Eintracht Frankfurt sta se razšla z 2:2, čeprav so Nemci vodili z 2:0 in imeli od 78. minute igralca več. Olympiakos pa je z 1:0 odpravil Ferencvaros.

Betis je v precej nezanimivi tekmi doma izgubil proti zagrebškemu Dinamu po enajstmetrovki Bruna Petkovića v 75. minuti. Glavni sodnik sprva ni dosodil roke domačih v njihovem kazenskem prostoru, a si je premislil po posredovanju iz sobe za VAR in ogledu posnetka.

Foto: Profimedia Bruno Petković

 Maccabi Haifa je z 1:0 odpravil Gent, Servette in Ludogorec pa sta igrala 0:0.

Bodö/Glimt Nina Žuglja, ta je igral od 74. minute, je bil na Nizozemskem na pragu velikega presenečenja in zmage proti Ajaxu, a je ta izvlekel 2:2. V Amsterdamu so povedli gosti, ko je v 16. minuti zadel Albert Groenbaek. Isti igralec je podvojil prednost gostujoče zasedbe v 63. minuti. V sodniškem dodatku je Bodö/Glimt ostal z igralcem manj, Ajax pa je zmanjšal zaostanek z bele pike po zaslugi Branca van den Boomena. Še več, v 97. minuti je Steven Berghuis poravnal izid na 2:2.

Povratne tekme bodo 22. februarja.

Zmagovalci dvobojev se bodo prebili v osmino finala, kjer so že zmagovalci skupin konferenčne lige: Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Brugge, Aston Villa, Fiorentina, Paok in Fenerbahče Mihe Zajca.

Izidi, 1/16 finala, prve tekme:

Molde - Legia Varšava                     3:2 (3:0)
Olympiakos - Ferencvaros                  1:0 (0:0)
Sturm Gradec - Slovan Bratislava          4:1 (2:1)
Union St. Gilloise - Eintracht Frankfurt  2:2 (1:2)
Ajax Amsterdam - Bodö/Glimt               2:2 (0:1)
Betis - Dinamo Zagreb                     0:1 (0:0)
Maccabi Haifa - Gent                      1:0 (0:0)
Servette - Ludogorec                      0:0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.