Slovenca prva kandidata za klop evroligaša

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pri turškem Galatasarayju, ki je v minuli sezoni nastopal tudi med evroligaško elito, si za trenerja želijo Slovenca.
Oglej si celoten članek

Sašo Filipovski, ki je v pravkar končani sezoni blestel pri Banvitu, je glavna želja vodilnih mož Galatasarayja za prevzem trenerske funkcije, kot njegova alternativa pa se omenja še en nekdanji prvi mož na klopi Olimpije - Jure Zdovc.

Po pisanju košarkarskega portala eurohoops.net bi se Filipovski z veseljem pridružil evroligaški zasedbi iz Istanbula, a mora po pogodbi še oddelati eno sezono pri Banvitu, ki ga je v tej sezoni popeljal do zgodovinske prve lovorike v turškem pokalu, v prvenstvu pa je moštvo iz Bandırme po rednem delu osvojilo peto mesto. Zaigralo je tudi v finalu fibine lige prvakov. Ker v dosedanji pogodbi Filipovski nima zapisane klavzule o odhodu, se s klubom zdaj pogaja o možnostih predčasne prekinitve sodelovanja.

Pri Galatasarayju so Slovencu sporočili, da si ga želijo na klopi, a da Banvitu vseeno ne nameravajo plačati za odkup njegove pogodbe. Zato se Carigrajčani že obračajo k morebitnim drugačnim rešitvam, med alternativami pa naj bi bil v ospredju Zdovc. Ta se je med sezono razšel z grškim klubom AEK, v Turčiji pa je že deloval med letoma 2013 in 2015, ko je vodil Gaziantep.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.