Slovenca sodelovala na čustveni tekmi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zmagi za Stojanovićev Dinamo in Petrovičev Rapid.
Oglej si celoten članek

Nogometaši zagrebškega Dinama so brez pomoči Petra Stojanovića v 4. krogu evropske lige v gosteh premagali Wolfsberg s 3:0. AEK, Žige Lacija ni bilo v kadru, pa je izgubil doma z 0:3 proti Zorji Lugansk. Rapid Dunaj je brez Dejana Petroviča v gosteh pri Dundalku zmagal s 3:1, Rijeka Adama Gnezde Čerina in trenerja Simona Rožmana pa je pri Napoliju izgubila z 0:2.

Zagrebčani, pri katerih je Stojanović tekmo presedel na klopi za rezerve, so po novi zmagi, zanjo so zadeli Lovor Majer (60.), Bruno Petković (75.) in Luka Ivanušec (90.), z osmimi točkami na prvem mestu skupine K, imajo tri točke več od Feyenoorda, ki je igral 0:0 v Moskvi proti CSKA.

V skupini G vodi Leicester City, ki je igral 3:3 na gostovanju v Bragi, šele v peti minuti sodniškega dodatka je Angležem točko zagotovil Jamie Vardy. Leicester, ki si je tako že zagotovil preboj v 1/16 finala, ima deset točk, Braga pa sedem. Po tri imata Zorja, ki je vse tri zadetke dosegla v drugem polčasu, in AEK. Grki so skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je v 49. minuti drugi rumeni karton dobil Ukrajinec v atenskem dresu Jevgenij Šahov.

V skupini B je Rapid, Petrovič zaradi poškodbe mišice ni igral, gostoval pri Dundalku in zmagal. Za Avstrijce sta zadela Christoph Knasmullner in Ercan Kara, ki je bil uspešen dvakrat. Že pred tem je Arsenal s 3:0 slavil v gosteh pri Moldeju in ostal stoodstoten ter si zagotovil izločilne boje. Nicolas Pepe, Reiss Nelson in Folarin Balogun so bili v drugem polčasu strelci za Londončane. V tej skupini imata Rapid in Molde po šest točk.

Poseben večer v Neaplju

V skupini F je Rijeka, ki je bila še brez točke, gostovala v Neaplju in doživela še četrti poraz, kar jo je dokončno izločilo iz boja za napredovanje. Hrvati so se znašli v zaostanku v 41. minuti po golu Mattea Politana, Hirving Lozano pa je v 75. minuti podvojil prednost Italijanov.

Nogometaši iz Reke so imeli sicer znova težave s sestavo ekipe zaradi okužb s koronavirusom, že na poti do stadiona pa jih je dočakalo posebno vzdušje. Neapeljčani so se namreč poslavljali od največje klubske legende - Diega Armanda Maradone. Sloviti Argentinec je v Neaplju kraljeval v letih 1984-1991.

Foto: Profimedia Diego Maradona

Alkmaar je v tej skupini gostil Real Sociedad in igral 0:0. Ta dva imata po sedem točk, Napoli pa dve več.

Sicer pa si je mesto med 32 najboljšimi zagotovil tudi Hoffenheim, ki je v skupini L stoodstoten in ima 12 točk. Tokrat je z 2:0 zmagal v gosteh pri Slovanu Liberecu. Dobro pa v tej skupini kaže tudi beograjski Crveni zvezdi, ki je prav tako z 2:0 slavila v Gentu in ima devet točk.

Prav tako se je v izločilne boje prebila tudi Roma, ki je v skupini A zmagala v Cluju z 2:0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.