Slovenca trčila na vrhu klanca, a Rogla v rumenem, Pogi do etape

Foto: Epa Tour de France
Še druga dvojna slovenska zmaga na letošnjem Touru.
Oglej si celoten članek

Če so kolesarji ekipe Jumbo-Visma v prvi pirenejski etapi pokazali nekaj slabosti, pa so v drugi blesteli. Vseskozi so diktirali tempo na začetku glavnine, na zadnjem klancu pa še bolj stopili na pedala in naredili selekcijo med najboljšimi. Med prvimi žrtvami je bil Nemec Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe).

Med favoriti je najprej napadel Tadej Pogačar, uspešno mu je s svojim kapetanom Primožem Rogličem sledil Tom Dumoulin, napad Slovenca je za sabo pustil tudi nosilca rumene majice Adama Yatesa. Ob napadu Egana Bernala so skupaj ostali le še Kolumbijec, Mikel Landa, Richie Porte in ob slovenska šampiona.

Pogačar je še naprej poizkušal, nato pa je v ospredje pripeljal tudi Roglič in s tem nakazal napad na rumeno majico. Zasavec je bil na vrhu klanca drugi, v ospredju je večji del etape s pogumno samostojno vožnjo bežal Švicar Marc Hirschi, s tem je pridobil pet sekund bonusa, kot tretji je prelaz prečkal Pogačar, ki si je prislužil dve sekundi odbitka. Le malo je sicer manjkalo do katastrofe, saj je Roglič zapeljal pred Pogačarja, ko je ta gledal nazaj v drugo smer, kolesi sta trčili, a sta se oba Slovenca uspela obdržati na kolesu. Na začetku spusta je Rogla v opravičilo ponudil roko Tadeju.

Slovenski dvojec je v družbi Lande in Bernala za Hirschijem zaostajal le še 12 sekund, vendar je Švicar ob vratolomnem spustu začel večati razliko. Do cilja je ostala le še peščica kilometrov.

Hirschiju je četverica ujela 1,7 kilometra pred ciljno črto, v sprintu petih pa je bil nato najmočnejši Pogačar. Za novo slovensko dvojno zmago je poskrbel Roglič, Hirschi je bil tretji.

Rogla je oblekel rumeno majico, pred drugouvrščenim Bernalom ima pred dnevom počitka 21 sekund prednosti. Za Kolumbijcem so uvrščeni Guillaume Martin (+0:28), Romain Bardet (+0:30), Nairo Quintana in Rigoberto Uran (oba +0:32), Pogačar se je prebil na sedmo mesto (+0:44) pred Yatesa (+1:02).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:52 6. September 2020.

    Covid je kriv za trk!

  • 17:43 6. September 2020.

    ne moreš verjet, res profesionalca.

  • 17:03 6. September 2020.

    kapo dol

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.