Slovenca udeležena v grdo nesrečo

Foto: twitter
Foto: twitter
V Nemčiji se je odvila prva polfinalna dirka za Pokal narodov v spidveju. Samo dirko pa je bolj kot napete vožnje zaznamoval zelo grd padec Gina Manzaresa, ki je končal v bolnišnici. V padec sta bila udeležena tudi slovenska spidvejista.
Oglej si celoten članek

Pokal narodov v spidveju letos prvič poteka po novem formatu, tekmuje se namreč v parih, vsako izmed polfinalnih skupin pa tvori sedem reprezentanc. V veliko finale, ki bo naslednji konec tedna, je že neposredno uvrščena domača Poljska, vozovnico za Wroclaw pa si bodo zagotovile še najboljše tri reprezentance iz vsake polfinalne skupine.

Zelo blizu uvrstitvi v veliko finale so bili tudi Slovenci, v postavi Matej Žagar, Matic Ivačič in rezerva Nick Škorja, ki smo bili vse do zadnje vožnje v bitki za tretje mesto, a smo na koncu morali priznati premoč Danski in se zadovoljiti s četrtim mestom.

Za največje razburjenje na dirki pa je poskrbel obračun med ZDA in Slovenijo, saj je v njem prišlo do grdega trčenja. Večkratni svetovni prvak Greg Hancock je namreč najbolje potegnil s štarta in se odpeljal zmagi naproti, čeprav mu je za vrat dihal zelo razpoloženi Žagar (od 17 točk nam jih je Matej privozil kar 14). Ko pa je Matej opazil, da je izkušeni Američan neulovljiv in da se Matic Ivačič na vso moč trudi, da bi prehitel Gina Manzaresaje nekoliko upočasnil, da bi ponagajal in zaprl mladega nasprotnika, ki pa je bil na ta manever popolnoma nepripravljen, tako da je sam od sebe izgubil nadzor nad motorjem ter končal na progi, kjer je z veliko hitrostjo nanj naletel še Ivačič.

Naš spidvejist se je hitro pobral, mladi Američan pa je obležal na progi, kjer je bil deležen takojšnje zdravniške pomoči, ponj pa se je pripeljal rešilec. 

Zjutraj je ameriški selektor Lance King sporočil, da si njegov mladi varovanec na srečo ni ničesar zlomil, da ima zgolj veliko oteklin. Prav tako se je preko socialnega omrežja oglasil Manzares, ki svojim sledilcem sporoča, da je z njim vse v redu, da je zgolj razočarana zaradi rezultata, saj so ZDA končale šele na petem mestu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:20 3. Junij 2018.

    Tadej Mesarič, naslov vam ni ravno v čast, kar se tiče slovenskega jezika! A ste bili bolani, ko so v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.