Slovence v polfinalu čakajo siloviti Poljaki

Foto: Epa
Foto: Epa
Na evropskem prvenstvu v odbojki sta bila odigrana prva četrtfinalna obračuna.
Oglej si celoten članek

Odbojkarji Poljske so v Gdansku zanesljivo premagali Rusijo s 3:0 in se na krilih domačih navijačev uvrstili v polfinale. Tam bodo igrali z boljšim iz dvoboja med Češko in Slovenijo.

Prvi niz so Poljaki dobili kar s 25:14, drugi pa je bil bolj tesen. Domačini so ga dobili šele v končnici, ko so izkoristili drugo žogo za osvojitev niza. V tretjem nizu so bili gostitelji znova prepričljivi in slavili s 25:19.

Poljaki bodo skušali na domačih tleh, zaključni del EP bo v celoti potekal v Gdansku, priti do drugega naslova. Prvič so na vrhu stali leta 2009 v Turčiji. Na zadnjem prvenstvu jih je v polfinalu ustavila slovenska izbrana vrsta.

Slovenski odbojkarji bodo v Ostravi nastopili v sredo, ko se bodo merili z domačini Čehi (19.00). Pred tem bo ob 16. uri še dvoboj Italije in Nemčije.

Pred četrtfinalom Slovenci razkrili, katerega češkega orožja se bojijo

Foto: Epa srbska odbojkarska reprezentanca EP

Srbi so v Gdansku s 3:0 ugnali Nizozemsko. Srbi, ki branijo naslov izpred dveh let, ko so v finalu ugnali slovensko izbrano vrsto, so v izenačenem uvodu po vodstvu Nizozemcev s 23:22 dobili tri zaporedne točke in osvojili prvi niz. Drugega so dobili bolj prepričljivo po udarnem začetku, prednosti pa niso več izpustili iz rok.

V tretjem nizu so imeli varovanci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Slobodana Kovača ves čas prednost, a so Nizozemci na koncu celo povedli s 24:23. Vseeno se je niz s 27:25 končal v korist branilcev naslova. Ti so tako ostali v igri za tretjo zlato kolajno na EP, potem ko so bili poleg zadnjega EP najboljši še leta 2011 na prvenstvu v Avstriji in Češki.

EP v odbojki, četrtfinale:

Nizozemska - Srbija 0:3 (-23, -20, -25)
Poljska - Rusija 3:0 (14, 24, 19)

SREDA:
Italija - Nemčija
Češka - Slovenija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.