Slovencem je uspelo

Foto: EPA Lani je navduševal na Roland Garrosu, naj nas letos v Melbournu. Kavčič. (Foto:
Slovenski tenisači so zadnji dan tretjega kola druge evroafriške skupine dobili oba posamična dvoboja proti Litvi in se s skupnimi izidom 3:2 po letu 2001 znova prebili v prvo evroafriško skupino.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška reprezentanca je v tretjem kolu druge evroafriške skupine Davisovega pokala v Vilniusu proti gostiteljici Litvi zmagala s 3:2 in se uvrstila v prvo skupino. Zadnji, tretji dan tekmovanja, sta odločilni slovenski zmagi dosegla Grega Žemlja in Blaž Kavčič. Najprej je Žemlja v dvoboju najvišje uvrščenih igralcev obeh držav na lestvici ATP premagal Richardsa Berankisa s 7:6 (2), 6:4 in 6:3, nato pa je Kavčič ugnal še Laurynasa Grigelisa s 6:4, 7:6 (4) in 7:6 (5).

"Čestitam celotni ekipi. Igralci so bili po sobotnem porazu med pari zelo razočarani. Zato je bilo potrebno vplivati nanje in dvigniti njihovo samozavest. Uspelo mi jih je motivirati za današnja dvoboja. Blaž Kavčič je izjemno odigra, tudi Grega Žemlja je bil izvrsten," je po veličastni zmagi dejal Blaž Trupej, kapetan Slovenije. "Richards Berankis in kapetan Litve Remigijus Balžekas sta mi čestitala in sta bila tudi sama presenečena nad mojo predstavo in gladko zmago. Od vsega začetka sem se dobro počutil in igra mi je lepo stekla. Vse to je odločilo in vse je bilo na moji strani. Celotna ekipa je neizmerno vesela tega rezultata. Že dolgo se nisem veselil rezultata, kot se ga tukaj,“ pa je dejal Žemlja, medtem ko je Kavčič pripomnil: "Bilo je napeto od prve do zadnje točke. Zdelo se mi je, da sem bil ves čas boljši igralec na igrišču. Imel sem kopico priložnosti, vendar do prave prednosti nisem prišel. Svoj servis pa sem gladko dobival. Vesel sem. Hvala ekipi, ki me je ves čas podpirala.

V soboto sta Žemlja in Luka Gregorc v igri dvojic izgubila z Berankisom in Laurynasom Grigelisom s 7:5, 6:4, 1:6, 3:6 in 3:6. V petek se je Blaž Kavčič pomeril z Berankisom, ki je po treh urah in 10 minutah zmagal s 3:6, 6:2, 7:6 (9), 6:4, v drugem dvoboju uvodnega dne pa je Grega Žemlja ugnal Grigelisa, drugega igralca Litve, s 6:3, 7:6 (4) in 6:3. Slovenija se je tretjič v zgodovini uvrstila v prvo evroafriško skupino, kjer je doslej igrala leta 1995 in 2001.

Druga evroafriška skupina, tretje kolo:


Litva : Slovenija 2:3

Laurynas Grigelis (Lit) : Blaž Kavčič (Slo) 4:6, 6:7 (4), 6:7 (5)
Richards Berankis (Lit) : Grega Žemlja (Slo) 6:7 (2), 4:6, 3:6
Richards Berankis/Laurynas Grigelis (Lit) : Grega Žemlja/Luka Gregorc (Slo) 5:7, 4:6, 6:1, 6:3, 6:3
Laurynas Grigelis (Lit) : Grega Žemlja (Slo) 3:6, 6:7 (4), 3:6
Richard Berankis (Lit) : Blaž Kavčič (Slo) 3:6, 6:2, 7:6 (9), 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.