Slovencem ugoden žreb

Foto: Žurnal24 Slovenci (na fotografiji Grega Žemlja) so lahko z žrebom zadovoljni. (Foto: EPA)
Slovenski tenisači bodo v prvem kolu Davisovega pokala naslednje leto igrali s Finsko. Tako je v sredo odločil žreb v Bruslju, Slovenija pa bo s severnjaki igrala med 4. in 6. marcem.
Oglej si celoten članek

V belgijskem glavnem mestu Bruslju so danes izžrebali pare prvega kola v teniškem tekmovanju za Davisov pokal v sezoni 2011. Slovencem, ki so se minuli teden z uspehom v Litvi uvrstili v prvo evroafriško skupino, je žreb namenil Finsko. Slovenci bodo gostitelji, dvoboj pa bo od 4. do 6. marca prihodnje leto. Najboljši finski igralec je 29-letni Jarkko Nieminen, trenutno 62. igralec na lestvici ATP. Drugi Finci so za zdaj na lestvici uvrščeni pod 200. mesto.

Direktor Teniške zveze Slovenije (TZS) Zoran Kofol je ocenil, da je bil za slovenske reprezentante žreb zelo ugoden. "Z žrebom smo zelo zadovoljni. Vsekakor je to velika priložnost za zmago. Zdaj čakam, da se bo kapetan Blaž Trupej pogovoril z igralci, ki se bodo po vsej verjetnosti odločili za pesek. To pomeni, da bomo seveda morali pripraviti podlago. Zavedamo se, da smo zdaj na višji ravni tekmovanja, zato bodo tudi zahteve Mednarodne teniške zveze (ITF) večje – podobno kot v pokalu Fed," je uvodoma povedal Kofol in dodal: "Na žalost nasprotnik morda ni tako atraktiven, kot bi lahko bil, a sami nimamo ničesar proti, saj gremo na zmago. V bistvu smo poleg JAR dobili najugodnejši žreb za zmago, za obstanek v prvi evroafriški skupini."

Žreb so opravili tudi za svetovno skupino; Francija se bo v uvodnem krogu v gosteh pomerila s Avstrijo, Srbija pa na domačem igrišču z Indijo. Francija in Srbija sta se uvrstili v letošnji veliki finale Davisovega pokala.

Pari 1. kroga svetovne skupine Davisovega pokala 2011:

Srbija – Indija
Švedska – Rusija
Češka – Kazahstan
Argentina – Romunija
Čile – ZDA
Belgija – Španija
Hrvaška – Nemčija
Avstrija – Francija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.