Slovenci bodo četrtič lovili nastop na OI

Foto: Epa slovenska rokometna reprezentanca
Rokometaši so dobili nov datum kvalifikacijskega turnirja.
Oglej si celoten članek

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je sporočila, da bodo zaradi novega koronavirusa odpadle kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu zdaj na sporedu med 12. in 14. marcem prihodnje leto, so v izjavi za javnost zapisali na Rokometni zvezi Slovenije. Slovenska izbrana vrsta bo v Berlinu lovila četrti nastop na OI.

Rokometaši bi se morali sicer pretekli konec tedna v nemški prestolnici pomeriti z domačini, Švedi in Alžirci, a so na IHF zaradi covida-19 za nedoločen čas prestavili vsa tekmovanja pod svojim okriljem.

Zdaj je jasno, da se bodo slovenski rokometaši, ki jih vodi švedski strokovnjak Ljubomir Vranješ, s tekmeci v Nemčiji merili prihodnje leto.

V Tokio, kjer bodo olimpijske igre potekale med 23. julijem in 8. avgustom leta 2021, se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake izmed treh skupin. Preostala turnirja bosta potekala v Parizu (Francija, Hrvaška, Tunizija, Portugalska) in Trondheimu (Norveška, Brazilija, Čile, Južna Koreja).

Izbranci Ljubomira Vranješa so se v kvalifikacijske boje za nastop na olimpijadi uvrstili s četrtim mestom na januarskem evropskem prvenstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.