Slovenci bodo igrali v Metzu

Foto: EPA
Foto: EPA
Prireditelji rokometnega svetovnega prvenstva 2017 so na žrebu v Parizu naknadno določili gostiteljice posameznih skupin prvega dela.
Oglej si celoten članek

Slovenija bo prvih pet tekem odigrala v Metzu, ki je od Ljubljane oddaljen dobrih 900 kilometrov, približno 9 ur z avtomobilom. Slovenija bo igrala v skupini B s Španijo, Makedonijo, Islandijo, Tunizijo in Angolo.

Metz je z nekaj manj kot 120.000 prebivalci trideseto največje mesto v Franciji, ki leži le 60 kilometrov od meje z Nemčijo pri Saarbrücknu, oziroma 45 km od tiste z Luksemburgom. Gre za kraj z bogato, več kot 3000-letno zgodovino s pomembno versko, civilno in vojaško zapuščino, ki ponuja veliko možnosti za turistične oglede, obenem pa tudi zabavo ter sprostitev. Le 10 kilometrov od Metza, v mestecu Amneville, se nahaja tudi velika zimska atrakcija - edino pokrito smučišče v Franciji, isto mesto pa ponuja tudi enega najlepših in največjih živalskih vrtov v Evropi.

To je tudi slovenski državi najbližje mesto, ki gosti svetovno prvenstvo in kraj, v katerem igra slovenska reprezentantka ter najboljša strelka te sezone DP Francije Ana Gros.

Tekme skupine B bo gostila Arena Metz, zgrajena leta 2002, ki sprejme približno 5000 gledalcev. V njej tekme igra ženski rokometni klub Metz, najtrofejnejši francoski klub, ki je osvojil že 20 naslovov državnih prvakov ter 6 naslovov pokalnih zmagovalcev, s katerim so že igrale tudi rokometašice Krima. Moška in ženska članska reprezentanca v Metzu še nista nastopili.

Skupine prvega dela rokometnega SP 2017:

SKUPINA A (Nantes): Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska, Norveška
SKUPINA B (Metz): Španija, Slovenija, Makedonija, Islandija, Tunizija, Angola
SKUPINA C (Rouen): Nemčija, Hrvaška, Belorusija, Madžarska, Čile, Savdska Arabija
SKUPINA D (Pariz): Katar, Danska, Švedska, Egipt, Bahrajn, Argentina.

- osmina finala in četrtfinale: 21.-24. januar (Lille, Montpellier, Pariz, Albertville)
- polfinale, finale in tekma za 3. mesto: 26.-29. januar (Pariz)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.