Slovenci bodo uvodoma gostili Hrvate

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek dobila tekmece v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju.
Oglej si celoten članek

Zdaj je tudi jasno, da bodo izbranci Matjaža Keka boj za uvrstitev na svoj tretji mundial v zgodovini po letih 2002 in 2010 začeli 24. marca doma proti Hrvaški.

Po prvi tekmi s Hrvaško bo Slovenija tri dni zatem gostovala v Rusiji, 30. marca pa še na Cipru. Septembra bodo Slovenci najprej igrali doma proti Slovaški in Malti, nato pa še gostovali na Hrvaškem.

Oktobra bo sledilo gostovanje na Malti ter domača tekma z Rusi, konec kvalifikacij pa bo novembra, ko bo Slovenija najprej gostovala na Slovaškem, nato pa igrala še doma s Ciprom.

Slovenija se je doslej s Hrvaško merila osemkrat ter petkrat izgubila in trikrat remizirala. S Slovaško je igrala šestkrat in trikrat zmagala, dvakrat remizirala in enkrat izgubila. Z Rusijo ima na petih tekmah po dve zmagi in poraza ter remi, s Ciprom ima na desetih tekmah pet zmag, tri remije in dva poraza, z Malto pa na šestih tekmah pet zmag in remi.

Foto: Twitter Matjaž Kek "Je zelo izzivalna skupina, hkrati pa tudi tekmovalna. Slovenija ni favorit, se bo pa dobro pripravila in poskusila izkoristiti vse možnosti, ki jih ima v igralskem kadru. To so vendarle kvalifikacije za SP. Šli bomo na valovih zmernega optimizma iz lige narodov, ampak z jasnim zavedanjem, da moramo biti na veliko višji ravni. Že prve tekme bodo veliko pokazale," je med drugim po žrebu komentiral selektor Kek.

Za trinajst evropskih mest na 32-članskem svetovnem prvenstvu se bo potegovalo 55 evropskih reprezentanc. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, drugouvrščene ekipe pa čakajo dodatne kvalifikacije. Tem se bosta pridružili še dve najboljši ekipi, zmagovalki skupin, iz lige narodov, ki se ne bosta že neposredno uvrstili na SP ali v dodatne kvalifikacije.

Teh dvanajst moštev čakajo izločilni boji na eno tekmo za preostala tri mesta na SP. Te dodatne tekme bodo 24. in 25. marca ter 28. in 29. marca 2022.

SP pa bo prvič v zgodovini v jesensko-zimskem obdobju, turnir v Katarju bo namreč med 21. novembrom in 18. decembrom 2022. Branilka naslova je Francija.

Razpored tekem slovenske reprezentance v skupini H:
- sreda, 24. marec 2021:
20.45 Slovenija - Hrvaška
- sobota, 27. marec 2021:
15.00 Rusija - Slovenija
- torek, 30. marec:
20.45 Ciper - Slovenija
- sreda, 1. september:
20.45 Slovenija - Slovaška
- sobota, 4. september:
18.00 Slovenija - Malta
- torek, 7. september:
20.45 Hrvaška - Slovenija
- petek, 8. oktober:
20.45 Malta - Slovenija
- ponedeljek, 11. oktober:
20.45 Slovenija - Rusija
- četrtek, 11. november:
20.45 Slovaška - Slovenija
- nedelja, 14. november:
15.00 Slovenija - Ciper

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.