Slovenci čakajo na nasprotnike

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenska nogometna reprezentanca bo v žrebu skupin za svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji v drugem bobnu. "Vsekakor je uvrstitev na Fifini lestvici in dober položaj pred žrebom potrditev dobrega dela v preteklem obdobju, naše samozavesti in pozitivne energije, ki se je ustvarila okoli te reprezentance," je dejal selektor Matjaž Kek.
Oglej si celoten članek

Žreb, ki bo v soboto v Riu de Janeiru, Sloveniji ne more nameniti Francije, Črne gore, Rusije, Švedske, Danske, Turčije, Srbije in Slovaške, ki so prav tako v drugi kakovostni skupini. V kvalifikacijah se bo za 13 mest borilo 53 reprezentanc, ki bodo razdeljene na devet skupin (osem s šestimi ekipami, ena s petimi). Na prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci skupin, osem najboljših drugouvrščenih ekip pa bo igralo dodatne kvalifikacije. Prvo jakostno skupino sicer sestavljajo Španija, Nizozemska, Nemčija, Anglija, Portugalska, Italija, Hrvaška, Norveška in Grčija.

Na žrebu bodo slovensko delegacijo sestavljali predsednik NZS Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl in selektor članske vrste Matjaž Kek. "Občutki so tokrat mnogo boljši kot pred odhodom v Durban," je povedal slovenski selektor, ki je od leta 2007 s slovensko reprezentanco na Fifini lestvici napredoval kar za 72 mest. "Seveda, zdaj vsi gledajo na nas precej drugače kot takrat, ko smo začeli z občutno slabšega startnega položaja. Vendar na koncu odločajo dogodki na igrišču. Dejstvo, da začnemo v drugem bobnu, bo prišlo do izraza šele, če bomo pravi na igrišču."

"Vsekakor je uvrstitev na Fifini lestvici in dober položaj pred žrebom potrditev dobrega dela v preteklem obdobju, naše samozavesti in pozitivne energije, ki se je ustvarila okoli te reprezentance. Slovenija je spet na mestu, ko v evropskem in v svetovnem merilu nekaj pomeni," meni selektor, ki pa bolj kot o žrebu razmišlja o nadaljevanju kvalifikacij. Slovenijo 10. avgusta čaka pripravljalna tekma z Belgijci, potem pa še septembrski tekmi doma z Estonijo in v Firencah z Italijo. "Žreb bo zanimiva popestritev med kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, kjer bomo misli za trenutek usmerili na novo veliko tekmovanje, ki nas morda čaka v prihodnosti. Toda gremo iz tekme v tekmo in v kvalifikacijah za EP nas čakajo pomembne tekme, kjer bomo morali biti pravi, da izpolnimo cilje, ki smo si jih zadali."


"Lepo je imeti izhodišče, kot ga imamo, vendar kljub temu so tudi v tretjem, četrtem in celo petem bobnu dobre reprezentance. Reprezentance, ki so v vzponu. Na papirju je videti dobro, lepo se sliši, ampak, kot sem poudaril, moraš biti pravi. Nekako tradicionalno velja, da igramo bolje z reprezentancami z vzhoda, da nam ne ležijo Skandinavci. Morda, vendar tradicije so zato, da se rušijo. Vedno velja, da je rezultat težje potrjevati, kot ga prvič doseči. Zdaj smo pred tem. V teh kvalifikacijah nas ne bo nihče več podcenjeval,"
je še povedal Kek.

Jakostne skupine:

1. skupina: Španija, Nizozemska, Nemčija, Anglija, Portugalska, Italija, Hrvaška, Norveška in Grčija;

2. skupina: Slovenija, Francija, Črne Gora, Rusija, Švedska, Danska, Turčija, Srbija, Slovaška;

3. skupina: Švica, Izrael, Irska, Belgija, Češka, BiH, Belorusija, Ukrajina, Madžarska;

4. skupina: Bolgarija, Romunija, Gruzija, Litva, Albanija, Škotska, Severna Irska, Avstrija, Poljska;

5. skupina: Armenija, Finska, Estonija, Ciper, Latvija, Moldavija, Makedonija, Azerbajdžan, Ferski otoki;

6. skupina: Wales, Liechtenstein, Islandija, Kazahstan, Luksemburg, Malta, Andora, San Marino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.