Slovenci danes proti "starim sovražnikom" v boj za veliki finale

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji za finale EP proti starim znancem Poljakom.
Oglej si celoten članek

Slovensko odbojkarsko reprezentanco danes ob 18. uri čaka polfinalna tekma na evropskem prvenstvu. V Rimu, kjer poteka boj za kolajne, bodo prvi tekmeci Poljaki, ki jih slovenski odbojkarji zelo dobro poznajo. Nenazadnje so na poti do zadnjih dveh srebrnih kolajn na EP 2019 in 2021 v polfinalu premagali prav današnje tekmece.

To sezono so se varovanci romunskega stratega Gheorgheja Cretuja s Poljaki srečali dvakrat. V ligi narodov so tekmeci slavili s 3:2 v nizih, v pripravah na EP pa so na memorialu Huberta Wagnerja Slovenci slavili s 3:0.

Še pomembnejše so bile zmage na evropskih prvenstvih leta 2015, 2019 in 2021, ko so kapetan Tine Urnaut in soigralci današnje tekmece ugnali v izločilnih bojih in nato v nadaljevanju tekmovanja vselej osvojili srebrno kolajno. Slavili so tudi v osmini finala EP 2017, a so nato v četrtfinalu naleteli na razigrane Ruse.

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Egipt

"Poljake dobro poznamo, dostikrat smo že igrali z njimi in jih tudi premagali. Toda to ne pomeni nič, jutri je nov dan, nova tekma. Morali bomo igrati našo igro in jih skušati presenetiti," je v sredo po preizkusu dvorane PalaLottomatica za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Klemen Čebulj.

Cretujevi varovanci so z odliko opravili skupinski del tekmovanja. Prvič so ga končali brez poraza ter z le enim izgubljenim nizom. Najbolj so se mučili v osmini finala, ko so Turke po preobratu ugnali s 3:2 v nizih. V četrtfinalu so bili boljši od Ukrajincev s 3:1.

Tudi Poljaki so v svoji skupini C v Skopju zlahka opravili s tekmeci. V osmini finala so izgubili en niz proti Belgiji, nato pa v četrtfinalu v zelo lepi predstavi še proti Srbom.

Drugi polfinale sestavljata reprezentanci Italije in Francije, ki se bosta pomerili ob 21.15.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:31 14. September 2023.

    Dajmo fantje. Priborite si zlato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.