Slovenci do lepih zmag proti Srbom in Hrvatom

Foto: AZS/Facebook Slovenska reprezentanca je v Zagrebu na atletskem troboju osvojila 2. mesto.
Foto: AZS/Facebook Slovenska reprezentanca je v Zagrebu na atletskem troboju osvojila 2. mesto.
Slovenska atletska reprezentanca je na dvoranskem troboju Hrvaške, Slovenije in Srbije v Zagrebu osvojila drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenci so med drugim zmagali v obeh štafetnih preizkušnjah z novima državnima dvoranskima rekordoma, blizu državnega rekorda je bila tudi Tina Šutej v skoku ob palici. Vid Botolin je v teku na 3000 metrov popravil mlajšečlanski državni rekord.

Najboljša je bila po slovenski zmagi izpred dveh let letos hrvaška reprezentanca, srbska tretja, Slovenija je bila na koncu druga, a je prav tako nanizala vrsto odličnih zmag.

2 državna članska rekorda, blizu tudi Šutejeva

Slovenci so se najbolje izkazali v obeh ekipnih preizkušnjah. Zmago in s tem 7 točk sta za slovensko reprezentanco dosegli tako moška kot tudi ženska štafeta 4x400 m. Nov članski državni dvoranski rekord (3:11,72) so v štefeti odtekli Jure Grkman, Luka Janežič, Lovro Mesec Košir in Gregor Grahovac v moški in Karolina Zbičajnik, Maja Pogorevc, Jerneja Smonkar ter Anita Horvat v ženski konkurenci (3:40,67).

Posamično zmago je med drugimi zanesljivo osvojila Tina Šutej v skoku ob palici s preskočenih 4,67 metra. Letvico je nato nastavila visoko: na višino novega državnega rekorda, 4,77 metra, a ji je ni uspelo preskočiti. V tej disciplini je tekmovala tudi Ajda Osolnik, ki je bila s 3,70 m druga.

Skupno 13 slovenskih zmag

Vse možne točke so Sloveniji v posamičnih disciplinah prinesli še oba troskokaša, Jan Luxa (15,83 m) in Neja Filipič (13,69 m), ter oba 400-metraša: Agata Zupin (54,03), in Lovro Mesec Košir (47,31), Maja Pogorevc in Gregor Grahovac sta bila v tej disciplini tretja.

V teku na 800 metrov sta največ možnih točk v eni disciplini zbrali prvouvrščena Anita Horvat (2:08,57) in drugouvrščena Jerneja Smonkar (2:08,85). V moški konkurenci je v isto razdaljo najhitreje premagal Jan Vukovič (1:49,32) z novih dvoranskim osebnim rekordom.

xxx

Za Slovenijo sta 7 točk nabrali tudi Maja Bedrač z znago v skoku v daljino (6,05) in Veronik Sadek s prvim mestom na 1500 metrov (4:24,18). Na 3000 metrov sta zmagala  Loti Rotar (9:54,70) in Vid Botolin (8:10,10). Slednji je s tem tudi izboljšal več kot 20 let star mlajšečlanski državni rekord.

Joni Tomičič Prezelj je bila v teku na 60 metrov z ovirami druga (8,31), Veronika Domjan prav tako druga v suvanju krogle (14,04 m), drugi je bil še Anej Čurin Praprotnik v teku na 60 metrov (6,86).

Troboj je letos potekal drugič – leta 2020 smo ga gostili Slovenci v Češči vasi ob Novem mestu, kjer stoji krožna atletska dvorana, lansko leto je zaradi covida odpadel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.