''Slovenci dober test za moje igralce''

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski odbojkarji se bodo bodo 9. in 10. septembra v Ljubljani pomerili z eno najboljših reprezentanc na svetu, Brazilijo.
Oglej si celoten članek

Večkratne olimpijske in svetovne prvake vodi sloviti Bernardo Rezende, trener z največ lovorikami v odbojkarski zgodovini, ki pravi, da bosta tekmi pomemben test tudi za Brazilce.

Šestinpetdesetletni nekdanji odbojkar, nosilec srebra z olimpijskih iger v Los Angelesu leta 1984, bo svojo reprezentanco v Slovenijo pripeljal v okviru pripravljalne turneje po Evropi. Kot je povedal za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije, slovenske odbojkarje redno spremlja in o njihovi kakovosti ne dvomi, v Ljubljani pričakuje zanimiva obračuna.

"Slovenski odbojkarji igrajo v najboljših evropskih klubih in seveda jih spremljam. Njihova kakovost ni vprašljiva. Gre za odbojkarje z zelo dobrim tehničnim znanjem, priznam pa, da jih osebno doslej še nisem spoznal. Zato pa toliko bolj poznam selektorja Andreo Gianija in ga tudi izjemno spoštujem. V svetu odbojke ima njegovo ime velik pomen. Seznanjen sem z rezultati slovenske reprezentance in tudi s tem, da vaša ekipa pod Gianijevim vodstvom igra vse bolje, zato se gostovanja v Ljubljani veselim. Menim, da bosta tekmi zelo dober preizkus za moje igralce," je dejal Brazilec.

Foto: EPA bernardo rezende Rezende je eden najbolj cenjenih odbojkarskih strokovnjakov. V 20-letni trenerski karieri je osvojil že 30 lovorik z največjih tekmovanj. Med letoma 1990 in 2000 je vodil brazilsko žensko izbrano vrsto, na čelu moške reprezentance Brazilije, s katero je leta 2004 postal olimpijski prvak ter ob tem osvojil še tri naslove svetovnih prvakov in dva svetovna pokala, je od leta 2001. Brazilci so pod njegovim vodstvom osemkrat osvojili tudi svetovno ligo.

Brazilec ob tem razkril tudi, s katerimi odbojkarji prihaja v Ljubljano. Na njegovem seznamu je šestnajst igralcev: Luis Fonteles, Raphael de Oliveira, Bruno Rezende, Ricardo dos Santos, Lucas Saatkamp, Eder Carbonera, Tiago Brendle, Otavio Pinto, William Arjona, Leandro Vissotto, Evandro Guerra, Mario Pedreira Jr, Mauricio Silva, Renan Buiatti, Isac Santos in Lucas Loh.

Slovenci in Brazilci se bodo v Ljubljani pomerili dvakrat, le ena od obeh tekem pa bo odprta za javnost. Predvidoma bo to prva tekma, ki bo v sredo, 9. septembra, ob 19. uri v Stožicah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.