Kos do najboljše uvrstitve v karieri

Foto: Epa
Foto: Epa
V Oberstdorfu se je začela turneja štirih skakalnic. Lovro Kos do dosežka kariere.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejši slovenski skakalec po prvi seriji Oberstdorfa je bil 22-letni Lovro Kos. Ta sicer ni imel dobrih razmer, med vsemi nastopajočimi je dobil četrti najvišji točkovni pribitek zaradi vetra, a je zanesljivo premagal štirikratnega olimpijskega prvaka Simona Ammanna.

Kos je po prvi seriji zasedal 6. mesto. Boljši so bili le vodilni Norvežan Robert Johansson (152,2 točke), njegov rojak Halvor Egner Granerud (147,6), Nemec Karl Geiger (145,7), Norvežan Marius Lindvik (144,7) in Japonec Rjoju Kobajaši (143,6). Kos je zbral 143.1 točke.

Kot edini Slovenec je izpadel povratnik po bolezni zaradi koronavirusa, Žigo Jelerja je za le tri točke ugnal Norvežan Daniel Andre Tande. Uspešnejši so bili Peter Prevc, Cene Prevc in Anže Lanišek.

Slednjemu se skok sicer ni pretirano posrečil, vendar je bil v svojem dvoboju vseeno boljši od Estonca Arttija Aigra. Peter je premagal Avstrijca Ulricha Wohlgenannta, Cene pa je iz boja za zlatega orla že izločil trikratnega zmagovalca turneje Poljaka Kamila Stocha. Ta je v zadnjih petih letih kar trikrat osvojil lovoriko, nazadnje pred slabim letom dni.

Peter Prevc je bil po prvi seriji 11., Cene 20., Lanišek pa 28.

Rezultate si lahko ogledate na tej POVEZAVI.

Kos je bil v drugo znova odličen in zanesljivo prevzel vodstvo ter tako že prišel do svoje najboljše uvrstitve v svetovnem pokalu. Za kaj več so bili njegovi tekmeci preveč razpoloženi. Vsa preostala peterica je namreč prišla pred Slovenca, najboljše pa je med njimi delo opravil Kobajaši. Ta se je s petega mesta prišel celo do zmage. Za Japoncem so se zvrstili trije Norvežani - Granerud, Johansson in Lindvik, peti je bil Geiger.

Peter Prevc je osvojil 19. mesto, Lanišek 23. in Cene Prevc 27.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.