Slovenci dosegli neuradni svetovni rekord

Foto: Žurnal24 Slovenski rekorder na 50 metrov je eden najbolj pridnih športnikov študentov na
Slovenska plavalna štafeta 4 x 50 m mešano je v ekshibicijski tekmi pred finalnim delom drugega dne plavalnega državnega prvenstva v Radovljici dosegla nov neuradni svetovni rekord 1:38,18.
Oglej si celoten članek
 
 

Druga stvar pa je ta svetovni rekord oziroma najboljši izid na svetovnih lestvicah, ki smo si ga želeli in ga dosegli.

Jernej Godec

 
Slovenska plavalna štafeta 4 x 50 m mešano je z izidom 1:38,18 za skoraj dve sekundi izboljšala doslej najboljši izid na svetu – 1:40,01, ki so ga leta 2006 postavili Japonci. Disciplina 4 x 50 metrov sicer ni uradna disciplina poletnih največjih tekmovanj, zato se ne vodi uraden svetovni rekord, je pa slovenska četverica Robi Žbogar, Damir Dugonjič, Jernej Godec in Peter Mankoč popravila najboljši izid vseh časov na svetovnih lestvicah.

"Po eni strani so mi te ekshibicijske tekme in napadi na posebne dosežke celo bolj všeč kot uradna tekmovanja. Ni tekmecev, sam si na progi in tekmuješ le s časom. To je neka prav posebna in zame zelo zanimiva zgodba. Druga stvar pa je ta svetovni rekord oziroma najboljši izid na svetovnih lestvicah, ki smo si ga želeli in ga dosegli. Nikakor ta disciplina ni taka, da je ne bi nihče plaval, tudi sami pa smo dokazali, da imamo trenutno obetavno generacijo sprinterjev na 50-metrskih razdaljah," je nastop pokomentiral Ilirijan Jernej Godec.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.