Slovenci evropski podprvaki

Foto: KZS/Facebook
Foto: KZS/Facebook
Slovenija je na evropskem prvenstvu v košarki 3 na 3 osvojila srebrno medaljo.
Oglej si celoten članek

Slovensko ekipo so sestavljali Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Simon Finžgar, ki je bil na koncu izbran tudi v najboljšo trojko prvenstva.

V finalu je Slovenija izgubila z Latvijo s 13:16. Finale je bil zelo izenačen, odločilne proste mete pa so Latvijci zadeli 20 sekund pred koncem.

"Ni nam uspelo ubraniti naslova, zato smo trenutno še malce razočarani. Verjamem pa, da bomo po prespani noči zadovoljni s prikazanim in srebrno medaljo. Evropsko prvenstvo v Amsterdamu je bilo odlično organizirano. Turnir je bil naporen, tekme pa zelo težke. Evropsko prvenstvo je še močnejše kot svetovno, saj tu nastopa 12 najboljših ekip, ki si nastop priigrajo preko kvalifikacijskega turnirja," je po koncu EP povedal Finžgar.

Na evropskem prvenstvu v Amsterdamu je nastopilo dvanajst najboljših evropskih ekip. Slovenija, ki je branila zlato medaljo z lanskega evropskega prvenstva, je v predtekmovanju dobila obe tekmi, v četrtfinalu je izločila Rusijo, vstop v finale pa si je zagotovila z zmago proti Ukrajini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.