Slovenci izpustili veliko priložnost

Foto: FAIreland/Facebook
Foto: FAIreland/Facebook
Mlada nogometna reprezentanca Slovenije je na Irskem izgubila (2:0) in si zelo zmanjšala možnosti za preboj na EP 2017.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Slovenije U21 je bila pred tokratno tekmo v ugodnem položaju, zasedala je drugo mesto v skupini z lepimi možnostmi za preboj vsaj v dodatne kvalifikacije, odpirala se je tudi opcija za prvo mesto. A po porazu na Irskem (2:0) so izbranci Primoža Glihe ostali le točko pred Srbijo, ki ima na odigrano tekmo manj. 

Slovence preostali dve tekmi v kvalifikacijah čakata oktobra, ko bodo gostovali pri Litvi in Srbiji. Na EP se bodo neposredno uvrstili zmagovalci skupin, v dodatne kvalifikacije bodo potovale štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. 

Odločitev v končnici

V Waterfordu so Slovenci do polčasa ohranili začetni izid, čeprav jim je že v šesti minuti ponagajala poškodba Lea Štulca. Odločilni trenutek srečanja se je zgodil v 87. minuti, ko je Grego Sorčana matiral Henry Charsley.

V 91. minuti je Denis Šme v svojem kazenskem prostoru storil prekršek, ob tem prejel drugi rumeni karton, z bele točke pa je končni izid postavil Sean Maguire.

Kvalifikacije za EP 2017 (U21), 8. kolo:

Irska - Slovenija 2:0 (0:0)
Charsley 87., Maguire 91./11m
RK: Šme (SLO) 91.

Italija - Srbija 1:1 (0:1)
Cerri 54.; Gajić 33.

Litva - Andora 1:0 (1:0)
Sirgedas 34.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:36 2. September 2016.

    Ste čohnjeni al ne poznate Slovenskega jezika . Velika priložnost pomeni , da se v zadnjem trenutku stvar zalomi , …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.