Slovenci klonili proti gostiteljem SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski rokometaši so se v 3. kolu skupine A merili z domačo reprezentanco. Tudi Katar je bil po dveh tekmah še stoodstoten, po dvoboju s Slovenijo pa je pri šestih točkah. Gostitelji so zmagali z 31:29.
Oglej si celoten članek

"Na papirju je Katar reprezentanca, ki ne sodi v sam vrh mednarodnega rokometa, a zavedamo se, da gre za gostitelja svetovnega prvenstva. Katar bo imel dobro podporo s tribun, zavoljo tega bo tudi pritisk na sodnike nekoliko večji," je pred tekmo s Katarci razmišljal slovenski reprezentant David Špiler.

Na začetku pete minute so Katarci sicer že povedli s 4:1, danska sodnika pa sta do takrat že dosodila dve izključitvi Sloveniji in dve enajstmetrovki za Katar. Vratar Primož Prošt je eno sicer zaustavil. Pet minut kasneje je Sebastian Skube s svojim tretjim zaporednim zadetkom zaostanek znižal na 5:6, v 12. minuti pa je z igralcem več na 7:7 izenačil Jure Dolenec. Ob njegovem golu je bil izključen še en domači rokometaš, številčno prednost pa so Slovenci znali vnovčiti. Po dveh obrambah Prošta in hitrem protinapadu Dragana Gajića je slovenska reprezentanca najprej povedla z 9:7, slednji pa je nato poskrbel še za 10:7.

A sledili so trije zaporedni zadetki domačih, ki so v 21. minuti že povedli s 13:12. Slovenci so še izenačili, štiri minute pred koncem polčasa pa prejeli zadetek za 13:15. Deset sekund do glavnega odmora je Skube zaostanek znižal na 15:17, a se je polčas končal z golom Katarja in izključitvijo Špilerja. 

Neuspešen lov

Po dobrih petih minutah drugega polčasa je Uroš Zorman Slovenijo približal na 18:19, vendar so katarski rokometaši v 41. minuti prvič povedli za štiri zadetke, dve minuti kasneje pa že za pet. Sledila sta dva zadetka Luke Žvižeja, Vid Kavtičnik pa je zadel za 22:24. V 49. minuti je nato Dolenec poskrbel za 24:25, v 51. minuti pa je njegov strel zaustavil vratar Goran Stojanović in tako preprečil izenačenje. To je prišlo v 56. minuti, ko je za 28:28 znova zadel Dolenec. Nato pa se je slovenski napad znova zaustavil.

Stojanović je dve minuti in pol pred koncem s ključno obrambo zaustavil Luko Žvižeja, na drugi strani igrišča pa je bil izključen še Miladin Kozlina, ki je sicer odlično opravljal svoje delo. To so domači izkoristili z novim zadetkom za 30:28. Nato so Slovenci še izgubili žogo in dvoboj je bil odločen.

"Proti Katarju nam nikakor ni uspelo razviti naše igre. Poraz ni usoden, še vedno imamo možnosti, da v Dohi uresničimo naše cilje. V prvem polčasu smo bili premalo agresivni na tekmečeve zunanje igralce, bili smo nekako brez energije, ob tem se nismo privadili na nekoliko nenavaden način igre domače vrste," je po tekmi dejal Gajić.

SP, skupina A, 3. kolo:

Katar : Slovenija  31:29 (18:15)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:11 20. Januar 2015.

    če Gajiču ne gre,je sigurni poraz,a ne prodana tekma,budale

  • 20:13 19. Januar 2015.

    proti komu lepše izgubit tekmo, kot proti bogatemu domačinu prvenstva, kjer bodo najlepši izgovori gostitelji, sodniki, podpora s tribun,... le …

  • 20:13 19. Januar 2015.

    proti komu lepše izgubit tekmo, kot proti bogatemu domačinu prvenstva, kjer bodo najlepši izgovori gostitelji, sodniki, podpora s tribun,... le …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.