Slovenci le za točko slabši od Švedov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let bo na evropskem prvenstvu igrala za razvrstitev od 9. do 12. mesta, potem ko je v drugem delu za točko izgubila tretjo tekmo proti Švedom.
Oglej si celoten članek

V zadnjem kolu drugega dela evropskega prvenstva mlajših članov v Bilbau je slovenska reprezentanca mlajših članov z 68:69 izgubila proti Švedom in obstala na 6. mestu v skupini. Pri Švedih je blestel tudi branilec Heliosa Andreas Person z 10 točkami in 11 skoki. Zeleno-beli se bodo v boju za razvrstitev od 9. do 12. mesta zdaj najprej pomerili proti Grkom.

"Švedi so tokrat zasluženo zmagali, a so imeli v zadnjih sekundah tudi nekaj sreče, saj smo imeli mi povsem odprt met, ki ga nismo zadeli. Tri četrtine smo igrali solidno, je pa res, da smo spet malce slabše odprli tekmo, kar moramo definitivno popraviti pred tekmo, ki bo pojutrišnjem in ki bo že nekoliko odločala o končni uvrstitvi," je po srečanju dejal glavni trener Rade Mijanović.

EP U-20, 3. kolo:

Švedska : Slovenija 69:68 (22:16, 39:36, 50:51)
Gaddefors 11 (5 sk.), Person 10 (11 sk.), Czerapowicz 10 (8 sk.); Pajić 21 (5 sk.), Nikolič 17 (8 sk.), Špan 10 (7 sk.)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.