Slovenci mladci do evropskega brona

Foto: Žurnal24 Četa Slavka Iveziča je dosegla izjemen uspeh. (Foto: RZS)
Slovenski rokometni mladinci so na evropskem prvenstvu¸v Bratislavi na tekmi za tretje mesto po podaljšku strli odpor nemške izbrane vrste (30:25) in osvojili bronasto kolajno.
Oglej si celoten članek

Reprezentanci sta se na tem EP enkrat že srečali, in sicer v prvem kolu glavnega dela. Takrat so slavili Nemci (31:25). Maščevanje čete Slavka Iveziča je uspelo!

 

Nemčija je v dvoboj bolje vstopila in si hitro priigrala nekaj zadetkov prednost. Do polčasa je Nemcem uspelo zadržati prednost (15:11) in Slovenci so v drugem polčasu morali zaigrati na polno. To jim je tudi uspelo, saj so v 48. minuti z delnim izidom 4:0 ujeli priključek in šest minut do konca se je vse pričelo znova (23:23).

 

Po koncu rednega dela je na semaforju pisalo 25:25. Za razliko od petkovega polfinalnega dvoboja proti Portugalski, ko so Slovenci na začetku podaljška prejeli tri zadetke zapored, je bila tokrat slika v dvorani Sibamac Arena v Bratislavi povsem drugačna. Naši igralci so že v prvih treh minutah dvakrat spravili žogo v nasprotnikovo mrežo (27:25), nato pa še trikrat in z delnim izidom kar 5:0 v podaljških suvereno dobili odločilno tekmo za bronasto evropsko kolajno. Nemci v podaljšku sploh niso zabili!

 

Evropsko prvenstvo mladincev v Bratislavi, tekma za 3. mesto:


Slovenija
: Nemčija 30:25* (25:25, 11:15)*
po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.