Tudi vratnica preprečila polfinale

Foto: Saša Despot futsal SLO-ITA
Slovenski futsalisti so se potegovali za prvo uvrstitev v pofinale evropskih prvenstev, a jim ni uspelo.
Oglej si celoten članek

Izbranci Andreja Dobovičnika so v predtekmovalni skupini A osvojili prvo mesto, v četrtfinalu pa se je tako Slovenija pomerila z drugouvrščeno ekipo iz skupine B - Rusijo. To je bil šele drugi slovenski nastop v četrtfinalu, do prvega je slovenska reprezentanca prišla na EP 2014 v Belgiji.

Slovenski nogometaši so v sijajnem vzdušju v polnih Stožicah tokrat dobro odprli tekmo in uvodnih minutah sprožili kar nekaj strelov proti ruskemu golu, a večjih nevarnosti za Georgija Zamtaradzeja ni bilo. Slovenci so bili več na polovici tekmeca, prva prava priložnost pa se je po odvzemu žoge ponudila ob koncu 5. minute, ko je do strela prišel Žiga Čeh, a močno streljal mimo vrat.

V deveti minuti so zapretili rusi, a je Damir Puškar zaustavil strel Daniila Davidova, v naslednjem napadu pa je Eder Lima iz obrata sprožil mimo slovenske vratnice. Sledila sta dva strela Gašperja Vrhoveca, prvi s postega strela je zgrešil cilj, ob drugem pa je dolgi kot dobro pokril Zamtaradze. V 12. minuti je od daleč ustrelil še kapetan Igor Osredkar, žoga je nekoliko spremenila smer po odboju od ruskega igralca in za las končala mimo vratnice. Po kotu je žoga pred golom nekoliko srečno prišla do Kristjana Čujeca, ki pa ni dobro reagiral, slabo zadel žogo in izjemna priložnost je splavala po vodi.

Vratar Puškar je v 16. minuti zaustavil tudi volej Lime po podaji iz kota, v naslednji minuti strel Sergeja Abramova, v 19. pa s precej težavami še udarec iz prve, ki ga je s šestih metrov sprožil Artem Nijazov. Mreži sta do glavnega odmora ostali nedotaknjeni.

V 23. minuti je dvakrat ustrelil Alen Fetić, a obakrat je žoga poletela mimo ruskega gola. Tri mi nutekasneje je Lima lepo našel Davidova, ta je ustrelil z 10 metrov, a je Puškar znova dobro posredoval, enako tudi ob strelih Ivana Čiskale in Lime. Rusi so znova prevzeli pobudo, nato pa so po protinapadu tudi povedli. Denis Totošković je izgubil žogo, Čiskala je potegnil pred slovenski gol in nato pred golom našel Limo, ki je žogo poslal v mrežo.

Slovenci so takoj po zaostanku začeli igrati brez vratarja in z enim igralcem več v polju. Prvi je od daleč sprožil Čujec, ruski vratar pa je žogo uspel odbiti. Isti slovenski igralec je tudi v naslednjem napadu ustrelil, po posredovanju Zamtaradzeja pa se je žoga odbila v vratnico, nato pa so jo Rusi le uspeli odbiti v kot.

Prenose vseh tekem evropskega prvenstva v futsalu si lahko ogledate na programih SportKluba (SK).

V 32. minuti je lepo na sedem metrov vtekel Matej Fideršek, sprejel žogo in močno sprožil, a mimo vratnice. Dve minuti kasneje je aČujec meril preko prečke, Osredkar pa je z levega kota igrišča precej namučil ruskega vratarja. Ta se je izkazal tudi štiri minute pred koncem tekme, ko je Čujec pred golom našel Osredkarja, ki pa je nastreljal Zamtaradzeja.

Ta je v zadnji minuti poslal dolgo žogo do Abramova, prenizek je bil Osredkar, Puškar je v prvo ubranil, nato pa je Abramov podal do vtekajočega Robinha, ki je žogo zabil v mrežo. Tekma je bila odločena. Rusija je še tretjič zapored izločila gostitelja evropskega prvenstva, Sloveniji pa tudi na deseti tekmi ni uspelo premagati Rusov.

"Fantom gredo čestitke za dobre predstave, publiki pa za navijanje. Tokrat so bili Rusi nekoliko močnejši. Morda smo se preveč izstrošili proti Italiji. Fantje so naredili korak naprej, osvojili so štiri točke in bili prvi v skupini. To je zlata generacija. Upam, da so to videli tudi gledalci," je po tekmi za Sport Klub dejal Dobovičnik.

EP v futsalu, četrtfinale:

Slovenija : Rusija   0:2 (0:0)
Lima 27., Robinho 40.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.