Slovenci ''obsedeli'' pred televizorji

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Nedavno končane olimpijske igre v Braziliji so v Sloveniji pritegnile veliko navijačev pred televizijske sprejemnike.
Oglej si celoten članek

Kot je sporočila RTV Slovenija, si je vsaj minuto katerega od njenih prenosov s tekmovanj v Riu ogledalo 1,465 milijona različnih gledalcev, starejših od štirih let.

Televizija Slovenija je predvajala skupno 257 ur programa letošnjih poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru in devet ur večerne oddaje Rio.

Igre v Riu in uspešni nastopi slovenskih športnikov so pred male ekrane privabili številne gledalce. Končni boj judoistke Tine Trstenjak za zlato medaljo je v torek, 9. avgusta, spremljalo 13,4 % ali 262.400 gledalcev oziroma 35-odstotni delež takratnih gledalcev televizije.

Dan pozneje je boj za medaljo kajakaša Petra Kauzerja v povprečju spremljalo 8,6 % ali 169.400 gledalcev, kar predstavlja 23 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Z bronom je komplet odličij dopolnila judoistka Ana Velenšek v četrtek, 11. avgusta. Tekmo je v povprečju spremljalo 8,6 % ali 168.300 gledalcev.

Zadnjo medaljo na letošnjih poletnih olimpijskih igrah je prijadral Vasilij Žbogar. Njegov boj za srebro je spremljalo 6,3 % ali 123.100 gledalcev, podelitev medalj pa 7,9 % ali 155.700 gledalcev.

Tudi moška rokometna reprezentanca je imela pred televizijskimi zasloni številne privržence. Šest tekem, v katerih je igrala slovenska reprezentanca, si jih je na Televiziji Slovenija v povprečju ogledalo 6,2 % ali 122.300 gledalcev, kar v povprečju predstavlja 35 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Vsaj minuto katerega koli prenosa tekem olimpijski iger pa si je na TV SLO 2 ogledalo 74,7 % oziroma 1.465.000 različnih gledalcev, starejših od štirih let, so še sporočili iz nacionalne televizije, kjer je zanje raziskavo o gledanosti naredil AGB Nielsen Media Research s panelnim vzorcem 450 gospodinjstev.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.