Slovenci poraženi na prvi tekmi

Foto: Žurnal24 Slovenci niso začeli najbolje. (Foto: Saša Despot)
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v uvodni tekmi mednarodnega turnirja v češkem Zubriju izgubila z domačo reprezentanco z 32:33 (15:15).
Oglej si celoten članek

Izbranci slovenskega selektorja Zvonimirja Serdarušića so s porazom začeli tridnevni turnir na Češkem, po hudem boju in izenačeni tekmi pa so jih ugnali domači rokometaši. Aleš Pajovič in druščina so v prvem polčasu nadzorovali Čehe, dvakrat so si priigrali tri gole prednosti (12:9 in 13:10), v končnici pa popustili, tako da so Čehi z delnim izidom 3:0 izenačili na 13:13.

V začetku drugega polčasa je igrišče zaradi poškodbe zapustil Pajovič, navkljub temu pa so znova povedli za tri (23:20 in 25:22). Serdarušičevi izbranci so imeli gostitelje v svoji oblasti do 58. minute (32:31), v sami končnici dvoboja pa so naredili nekaj usodnih napak in ostali praznih rok.

Obe ekipi sta nastopili oslabljeni: Čehi brez svojega prvega zvezdnika in najboljšega igralca letošnjega evropskega prvenstva v Avstriji Filipa Jiche, Slovenci pa denimo brez Renata Vugrinca, Vida Kavtičnika in še nekaterih pomembnih igralcev, tik pred odhodom na Češko pa se je poškodoval še Matjaž Brumen.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Luka Žvižej z desetimi goli, vratar Gorazd Škof pa je zbral 13 obramb.

Na prvi tekmi je Rusija premagala Avstrijo z 32:31 (17:14).

Slovenija se bo v petek v Zlinu pomerila z Rusijo, v soboto v Prerovu pa z Avstrijo.

Mednarodni turnir na Češkem:

Češka : Slovenija 33:32 (15:15)

Rusija : Avstrija 32:31 (17:14)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.