Slovenci pred zmenkom z Leom na noge Suárezu

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na svoji spletni strani potrdila, da se bo članska reprezentanca pred tekmo z Argentino (7. junija) pomerila z Urugvajem (4. junij).
Oglej si celoten članek

Tekma v Montevideu bo odprla zgodovinsko turnejo slovenske nogometne reprezentance po Južni Ameriki, kjer se bodo varovanci Srečka Katanca po Urugvaju pomerili s še eno udeleženko mundiala v Braziliji, tiho (in glasno) favoritinjo Argentino.

"Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je že na prednovoletnem srečanju NZS oznanil, da se bo Slovenija prvič v svoji zgodovini v začetku junija pomerila z Argentino, ter da išče še enega nasprotnika na južnoameriški turneji," so v četrtek zapisali na uradni spletni strani Nogometne zveze Slovenije (NZS).

"V tem obdobju pa so se s podpisom pogodbe zaključili tudi dogovori z Urugvajsko nogometno zvezo. Slovenija in Urugvaj sta se leta 2001 pomerila že v Kopru (tudi takrat je Slovenijo vodil Srečko Katanec), dvoboj Katančevih varovancev z Luisom Suárezom, Edinsonom Cavanijem in ostalimi pa bo tokrat na sporedu 4. junija v Montevideu."

Od Bonifike do Centenaria

Dvakratni svetovni prvaki in trenutno šesti z lestvice Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bodo takrat v zaključni fazi priprav na prvi turnir v sosednji Braziliji po letu 1950, ko so tudi nazadnje osvojili naslov najboljših na svetu.

Z reprezentanco Slovenije se bodo pomerili prvič po 28. februarju 2001, ko so Južnoameričani na koprski Bonifiki, za katero so famozno mislili, da je zgolj stadion za trening, slavili z 2:0 (Olivera, Zalayeta). Urugvajci bodo slovensko izbrano vrsto najverjetneje gostili na državnem stadionu Centenario, ki sprejme več kot 65.000 obiskovalcev.

V težki skupini

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki je bil Urugvaj eno največjih, a tudi najbolj osovraženih presenečenj mundiala – šele v polfinalu je klonil proti Nizozemski in nato izgubil tekmo za tretje mesto proti Nemčiji

Priprave na mundial je sinje modrim vsaj malce pokvaril neugoden žreb, ki je zvezdnike Luisa Suáreza (Liverpool), Edinsona Cavanija (Paris Saint-Germain) in Diega Forlána (Internacional) poslal v skupino D z Anglijo, Italijo in Kostariko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.