Slovenci presenečeni nad odločitvijo naše zveze, Roglič: "Sem začuden..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kolesarska zveza Slovenije se je odločila, da bodo Slovenijo do nadaljnjega vodili kar trije selektorji, kar je zelo začudilo naše najboljše reprezentante.
Oglej si celoten članek

V sredo se bo z nastopom mešanih ekip začelo Evropsko kolesarsko prvenstvo, ki se bo zaključilo v nedeljo z moško cestno dirko, pred vrati pa je tudi že Svetovno prvenstvo, ki se bo odvilo med 19. in 26. septembrom.

Izjemni slovenski kolesarji na obeh tekmovanjih ponovno veljajo za ene izmed glavnih favoritov, a so se tik pred začetkom znašli v velikih težavah, saj so ostali brez trofejnega selektorja Andreja Hauptmana, ki je po zgodovinskih Olimpijskih igrah odstopil z mesta glavnega trenerja.

Foto: Anže Malovrh/STA Andrej Hauptman

Slovenski časnik Delo je tako že konec avgusta poročal, da so se v vrhu slovenskega kolesarstva odločili za nenavadno potezo, saj bodo vodenje reprezentance zaupali kar trojici novih trenerjev.

Seveda gre za v Sloveniji zelo uveljavljena kolesarska imena, saj so na čelo naše reprezentance postavili Marka Polanca, Gorazda Štanglja in Andreja Cimpriča.

Prvi je oče enega naših najboljših kolesarjev Jana Polanca in trenutno deluje kot osebni kolesarski trener, pred tem pa je deloval pri ekipi Ljubljana Gusto Xaurum, v kateri je pomagal med drugim izklesati tudi Tadeja Pogačarja.

Cimprič je pred novim imenovanjem deloval kot selektor slovenskih mlajših selekcij, Štangelj, ki je ravnokar zaključil zelo uspešno Vuelto, pa opravlja vlogo športnega direktorja pri ekipi Bahrain Victorious, ki je že celotno sezono eno najboljših moštev na svetu.

Foto: Profimedia Gorazd Štangelj

Če bo omenjeni triumvirat nadaljeval z vodenjem slovenske reprezentance tudi po obeh septemberskih preizkušnjah, ali pa bo zgolj eno izmed omenjenih treh imen na koncu ustoličeno za stalnega slovenskega selektorja, pa zaenkrat še ni znano.

Pri najbolj sloviti kolesarski spletni strani Cyclingnews so tako tekom Dirke po Španiji za mnenje o odločitvi, da bo reprezentanco vodila kar trojica strokovnjakov, povprašali tudi slovenske udeležence Vuelte, kateri so bili večinoma nad odločitvijo začudeni.

"Sam nimam nobene besede pri tem, koga se imenuje. Polanc je bil eden izmed mojih prvih trenerjev, eden izmed prvih, ki so me sprejeli v svet kolesarstva. Sem začuden, kako se bo to obneslo," je zadevo pokomentiral Primož Roglič, ki se je zgolj nasmejal nad vprašanjem, če ima svojega najljubšega izmed trojice trenerjev:"Sem nevtralen."

Foto: Profimedia Primož Roglič

Še bolj presenečen je bil Jan Polanc, ki se takrat sploh še ni zavedal odločitve: "Nisem vedel, da so izbrali kar trojico. Ničesar ne vem o tem." Podobna pa je bila situacija tudi z Luko Mezgecom"Nismo še dobili nobene spletne pošte. Ko jo dobimo, je to to."

"Uradno je, da se je Andrej Hauptman umaknil in vem, da nimamo 100-odstotno izbranega novega športnega direktorja. Tako da zdaj so preprosto izbrali ljudi, ki nas bodo vodili na prihodnjih dirkah. Evropsko in Svetovno bodo pokrili športni direktor moje ekipe Štangelj ter Marko Polanc in Andrej Cimprič. Zdi se mi, da nihče še ni potrjen za športenga direktorja ekipe. Tako da bodo zaenkrat zgolj pokrili ti dve dirki, nato pa se bodo šele odločili, kdo bo naš novi pravi selektor. Vse skupaj je nekoliko okorno," pa je situacijo za Cyclingnews še najbolje pojasnil Jan Tratnik.

Ko so ga vprašali, če je nad dogajanjem zaskrbljen, je Jan ponudil zelo mešan dogovor: "Mislim, da vse skupaj ne bo problem. Mislim, da smo vsi še vedno zelo dobri prijatelji in da bomo dobro delovali pod pritiskom. No, bomo videli. Držali se bomo načrta ter ga poizkušali izvršiti. Toda zagotovo to ni najbolje, saj navsezadnje gre za Svetovno prvenstvo. Imamo zelo močno ekipo in dejstvo, da smo brez športnega direktorja, zagotovo ni najboljše," je zaključil Tratnik.

Foto: Profimedia Jan Tratnik

Hauptman, ki sicer opravlja še vlogo športnega direktorja ekipe UAE Team Emirates, je vodil slovensko reprezentanco od leta 2016, največji uspeh pa je poleg srebrne Primoževe medalje na svetovnem prvenstvu v kronometru doživel na nedavnih Olimpijskih igrah, ko je Roglič pobral zlato v kronometru, Pogačar pa bron v cestni vožnji.

Kdorkoli bo dokončno prevzel vodenje slovenske reprezentance, bo tako stopil v zelo velike čevlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:47 7. September 2021.

    ničvidu nočslišu vzoreč tardečih

  • 11:55 7. September 2021.

    pantani 👍,samo v Sloveniji ! Drugje bi rekli "puno babica, kilavo dete", samo, da se več ljudi hrani pri polnem …

  • 09:31 7. September 2021.

    Samo v Sloveniji!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.