Slovenci s prvim mestom v skupini že v osmini finala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija se je prebila med 16 najboljših na svetu.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca si je po zmagi proti Kanadi s 3:0 že zagotovila nastop v osmini finala ekipnega svetovnega prvenstva v južnokorejskem Busanu. V torek bo za konec skupinskega dela igrala še proti Maleziji.

Izbranci selektorice Andreje Ojsteršek Urh so tudi tretji dvoboj na SP v Busanu prepričljivo dobili. Pred tem so s 3:1 v zmagah ugnali še Singapur in Brazilijo ter zasedajo vrh lestvice v skupini 7.

Najboljši slovenski igralec zadnjih let Darko Jorgić je bil kot prvi za mizo s 3:0 (4, 4, 3) prepričljiv proti Simeonu Martinu. Delo je nadaljeval Deni Kožul, ki je s 3:1 (-9, 9, 8, 6) premagal Edwarda Lyja, za tretjo točko pa je poskrbel Peter Hribar, ki je s 3:0 (10, 4, 7) ugnal Mattea Martina.

Foto: Anže Malovrh/STA Darko Jorgić

Slovenci imajo tako kot Brazilci šest točk, a so slednji že odigrali vse štiri tekme v skupinskem delu tekmovanja, s čimer so si Jorgić in soigralci že zagotovili prvo mesto. Sledijo Singapur (5 točk), Kanada (4) in Malezija (3). Prav s slednjo se bo slovenska četa pomerila v torek ob 5. uri po slovenskem času.

Drugo- in tretjeuvrščene zasedbe v osmih skupinah bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Slovenske barve na SP branijo Jorgić (15. na svetovni lestvici ITTF), Kožul (145.), Hribar (266.) in Brin Vovk Petrovski (425.). Na zadnjem SP v Chengduju na Kitajskem je Slovenija izpadla v osmini finala proti Portugalski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.