Slovenci še brez poraza

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je v tretjem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Domžalah premagala španske vrstnike s 70:63 (18:14, 32:31, 52:43). Slovenci so tako po šestih tekmah še neporaženi in so v skupini F osvojili prvo mesto. V četrtfinalu se bodo pomerili s Francijo.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca mlajših članov se tudi od drugega dela evropskega prvenstva do 20 let poslavlja neporažena. Izbranci Zmaga Sagadina, ki so si že pred zadnjo tekmo zagotovili prvo mesto v skupini F, so na zadnji tekmi pred izločilnimi boji premagali Španijo s 70:63. V slovenski vrsti je bil s 14 točkami in osmimi skoki najboljši Alen Omić, 12 točk pa je ob treh podajah dodal Klemen Prepelič.

Odločilno prednost so si slovenski fantje priigrali v drugi polovici tretje četrtine. Najprej je Jose Pozas Španijo približal na -4 (37:33), Slovenija pa je na to odgovorila z osmimi zaporednimi točkami (45:33). Košarkarji z Iberskega polotoka se nato bližje kot na štiri točke zaostanka (67:63) 23 sekund pred koncem tekme niso več približali. V zeleno-belem tokrat ni nastopil Matej Rojc, ki ima manjše težave s stegensko mišico desne noge.

Zdaj pa nad Francoze

Slovenske mlade košarkarje naslednja tekma domačega prvenstva čaka v petek, ko se bo dogajanje z začetkom izločilnih dvobojev iz Domžal prestavilo v dvorano Stožice. Slovenska četrtfinalna tekma bo na sporedu ob 20.45, tekmeci pa bodo Francozi. Ti so v zadnjem krogu drugega dela visoko (55:72) izgubili proti Grčiji in po krogu treh ekip (Grčija +15, Francija -8, Rusija -17) pristali na končnem četrtem mestu skupine E.

V četrtfinalu bo brezplačen vstop za ženske in otroke do 14. leta starosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.