"Slovenci so nas v prvem polčasu uspavali"

Foto: EPA
Foto: EPA
S pričakovano zmago proti Sloveniji se je ameriška košarkarska reprezentanca zavihtela v polfinale in še naprej ostaja eden izmed največjih kandidatov za zlato odličje.
Oglej si celoten članek

"Skozi celotno srečanje smo igrali zelo angažirano, vendar v prvem polčasu nismo zaključevali akcija na pravi način. Vztrajali smo pri pravem odnosu in v drugem delu se nam je odprlo," je sinočnjo visoko zmago proti Sloveniji pokomentiral ameriški selektor Mike Krzyzewski.

Slovenci so v prvem delu dvoboja držali korak s favoriziranimi Američani, nato pa jim je pošla sapa in prepričljiv poraz je bil neizbežen. "V prvem polčasu so nas Slovenci na nek način uspavali. Oni so diktirali tempo na kar nas je trener opozoril med glavnim odmorom. Po povratku na parket smo prikazali pravi obraz in našo pravo igro. Zaigrali smo še bolj intenzivno, kar se nam je hitro obrestovalo," je dodal branilec James Harden.

Kljub slabšemu metu iz igre je veliko težav slovenski obrambi povzročal ostrostrelec Stephen Curry, ki je bil zadovoljen s prikazanim: "Držimo se našega programa dela. Zavedamo se, da nasprotniki s težavo držijo naš visok ritem skozi celotno srečanje. Imamo dolgo klop in smo na parketu zelo agresivni."

"V prvem polčasu smo slabo zadevali, vendar smo s solidno obrambo kontrolirali rezultat. Vedeli smo, da moramo še naprej močno pritiskati v obrambi in s tem priti do lahkih košev. Načrt smo uspešno izvedli," je zaključil Curry.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.