"Slovenci so rešili prvenstvo"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hrvaški košarkarski reprezentant Krunoslav Simon je bil razočaran nad svojimi navijači, pohvalil pa je slovenske za navijanje v Zagrebu.
Oglej si celoten članek

Tekme hrvaške reprezentance si je v Areni Zagreb v povprečju ogledalo 9.310 gledalcev, kar je precej manj od kapacitete dvorane. Številka deset tisoč je bila presežena le na dvobojih s Slovenijo in Hrvaško, prav na nobenem dvoboju pa dvorana ni bila povsem polna.

"Kar se tiče vzdušja, so ga po pravilu ustvarjali gostujoči navijači, hrvaška publika pa je le nekajkrat povzdignila glas, ponavadi ob dobri igri reprezentance. Ves preostali čas - tiha maša," so o navijanju domačih privržencev košarke zapisali pri Jutarnjem listu.

Kritičen je bil tudi reprezentant Krunoslav Simon: "Zadnje tri tekme v Zagrebu je bilo prav grdo igrati. Na prvih dveh tekmah je bilo še dobro, še zlasti proti Sloveniji je bilo atmosfera fantastična. Mislim, da so slovenski navijači rešili prvenstvo, če ne bi bilo njih, res ne vem, kako bi vse skupaj izgledalo. Zakaj je bilo tako, ne vem. To je vprašanje za logistiko in ne za igralce."

Po velikem razočaranju za javnost in porazu v osmini finala proti Češki za 21 točk, se je sicer na hrvaške košarkarje vsul velik plaz kritik. Optimizem pred prvenstvom je sicer v veliki meri dvignilo devet pripravljalnih tekem brez poraza, tudi po imenih pa je Hrvaška sodila med boljše reprezentance. Pri Jutranjem listu so sicer nekoliko stopili v bran selektorju Velimirju Perasoviću, ki je že odstopil, in igralcem: "Ko naslednjič mečete kamenje v igralce, se spomnite, da tudi navijači niso bili niča kaj boljši."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.