Slovenci stavijo na dve zaporedni zmagi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pred slovensko moško rokometno reprezentanco sta odločilna dvoboja za uvrstitev na junijski dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca se bo v četrtek, 9. januarja, v Schaffhausnu pomerila s Švico, v nedeljo, 12. januarja, pa v Velenju še z Ukrajinci.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića se bodo v primeru dveh zmag zanesljivo uvrstili v dodatne kvalifikacije, v primeru neodločenega izida v Švici pa morajo Ukrajince premagati vsaj za pet golov, pogojno tudi s štirimi, a v tem primeru morajo tekmecem preprečiti, da dosežejo več kot 28 golov. Slovenci so namreč na prvem medsebojnem dvoboju v Zaporožju klonili z 28:32.

Slovenski rokometaši so že pozabili nedavna "ogrevalna dvoboja" z nižjerazrednimi Luksemburžani, po nedeljskem dvoboju v Velenju so vse svoje sile usmerili v pripravo za Švicarje, ki so po porazu z Ukrajinci že zapravili vse možnosti za prvo mesto v skupini 3. "Švica bo zavoljo neobremenjenosti s končnim izidom še posebej nevarna. Vsi dobro vemo, kako težko je igrati proti sproščenim ekipam, ki ne čuti tekmovalnega pritiska. Nov švicarski selektor Rolf Brack je prinesel tudi nekaj novosti, na videoposnetkih njihovih tekem sem videl, da se naslanjajo tudi na - v narekovajih - obrambo 3-2-1, ki jo igrajo po dvajset minut na tekmo. Na Švico gledam kot na vse druge ekipe, vzeli jo bomo zelo resno, v nasprotnem primeru ...," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah dejal selektor Denić, ki je prepričan v slovensko napredovanje v dodatne kvalifikacije.

Foto: Saša Despot Zorman Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlje Na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah zagotovo ne bo nastopil vratar Primož Prošt, ki se je v ponedeljek razveselil rojstva sina Talana. Denić pred dvobojem v Švici nima nobenega kadrovskega dvoma, po svojem starem pravilu pa bo potnike za četrtkovo tekmo najprej sporočil igralce, šele nato pa medijem.

"Če ne bi bili optimisti in ne bi računali na dve zmagi, potem nobenega od nas ne bi bilo tukaj. Malo se že ponavljamo, a v tem tednu bomo brez kančka preračunljivosti naskakovali dve zmagi in se uvrstili v junijske dodatne kvalifikacije," je odločen ideolog slovenske izbrane vrste Uroš Zorman, ki je v nedeljo v Velenju odigral svojo prvo tekmo za slovensko izbrano vrsto v teh kvalifikacijah, v četrtek in nedeljo pa bo v Denićevem ustroju za odločilni tekmi za prvo mesto v skupini 3.

"Dobro se zavedamo, v kakšnem položaju smo. Potrebujemo štiri točke za zanesljivo napredovanje in naredili bomo vse, da jih tudi osvojimo. V Švico gremo po zmago, hkrati pa upam, da bomo v Schaffhausnu prikazali veliko boljšo predstavo kot na nekaterih zadnjih tekmah," je pred sredinim odhodom v deželo sira in čokolade dejal desni zunanji igralec Jure Dolenec.

Foto: Saša Despot Dolenec Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.