Slovenci stoodstotni, Zajc med najboljšimi

Foto: Epa
Foto: Epa
Šesterica Slovencev se je prbila skozi kvalifikacijsko sito.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah za tretjo tekmo novoletne turneje v smučarskih skokih v Innsbrucku je bilo uspešnih vseh šest Slovencev. Najboljši pa je bil Norvežan Marius Lindvik (131,5/138,9).

Med Slovenci je bil najboljši Timi Zajc (126,0/129,5) na sedmem mestu, Domen Prevc (124,0/126,8) je bil 11., Peter Prevc (124,0/123,6) 16., Anže Lanišek (118,5/113,3) 30., Cene Prevc (117,0/111,1) 34., Rok Justin (117,0/109,4) pa 37.

"Skoki so zdaj že podobni tistim pravim. Ni ravno prednost, če si nosilec, za dobro uvrstitev moraš narediti dober skok. Če bi se zgodilo kaj slabšega, je dobro, če imaš lažjega nasprotnika, a moraš razmišljati bolj pozitivno in gledati, da boš jutri čim višje," je povedal Zajc.  

"Pozna se veliko treninga tu v poletnem času, tudi pri ostalih se vidi neka konstanta, ki je na prejšnjih dveh skakalnicah ni bilo. Nadejam se predvsem dobrega rezultata jutri," pa je dejal najmlajši Prevc.

Drugo mesto v kvalifikacijah je zasedel Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa je bil Nemec Karl Geiger. Vodilni na novoletni turneji in v svetovnem pokalu Japonec Ryoyu Kobayashi si je delil sedmo mesto z Zajcem.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Zajc se bo na tekmi v prvi seriji pomeril s Švicarjem Dominikom Petrom, Lanišek bo skakal s še enim Švicarjem Simonom Ammannom, Cene Prevc z Norvežanom Robertom Johanssonom, Peter Prevc z Japoncem Naokijem Nakamuro, Justin s še enim Japoncem Daikijem Itom, Domen Prevc pa s še enim Švicarjem Gregorjem Deschwandnom.

"Želje so seveda večje, kot le uvrsittev šesterice na tekmo. Res je, da so se vsi na tekmo uvrstili zelo suvereno. Timi je skočil odlično v dokaj težkih vetrovnih pogojih, Domen tudi zelo dobro, Peter in Anže sta naredila očitno napako na odskočni mizi in je bilo manj kot na treningu, Cene in Rok pa sta bila tudi solidna," je nastope svojih izbrancev ocenil glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Na treningu Peter najboljši, Timi pa najdaljši

Prvi trening pred kvalifikacijami je sicer nakazal dobro formo slovenskih skakalcev. V prvi seriji je bil s 125 metri najboljši Peter Prevc, Zajc pa je bil s 132 metri nadaljši, a to je pomenilo 4. oceno serije. S 122 metri je Peter Prevc imel 10. oceno druge serije, v kateri je bil s 129 metri najboljši zmagovalec Garmischa, Norvežan Lindvik, Zajc pa je s 124 metri imel 14. oceno.

Tekma v Innsbrucku bo v soboto ob 14. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.