Slovenci ugnali olimpijske prvake

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po porazu z Dansko so se slovenski rokometaši pobrali z veliko zmago proti Franciji.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnjem 2. krogu mednarodnega turnirja Zlata liga v danskem Aalborgu premagala Francijo s 27:26 (14:13). Slovenija je v četrtek izgubila proti Danski s 25:31, v nedeljo, 6. aprila, pa se bo v Aarhusu pomerila z Norveško.

Zdesetkana slovenska izbrana vrsta je po izenačenem uvodu zagospodarila v drugi polovici prvega polčasa in si nekajkrat priigrala tri gole prednosti (10:7, 13:10, 14:11), v končnici prvega dela pa nekoliko popustila in na odmor odšla z golom prednosti (14:13).

Začetek drugega polčasa je pripadel aktualnim evropskim in olimpijskim prvakom. "Galski petelini" so v 40. minuti izbrancem selektorja Borisa Denića ušli na tri gole (17:20), a zadrega njegovih varovancev je bila kratkotrajna, Slovenci so štiri minute kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče (21:21), nekaj minut kasneje pa povišali na 23:21.

V izjemno razburljivi končnici - izid je bil na tekmi kar 13-krat izenačen - so Slovenci povišali na 27:25, prednost pa zadržali do konca negotovega dvoboja.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj razpoložen Simon Razgor z osmimi goli, od tega jih je štiri dosegel po 7-metrovkah. Za Slovenijo je pet golov dosegel Jure Dolenec, Sebastian Skube in Jure Natek po 3, Mario Šoštarič in Dean Bombač po 2 ter David Špiler, Matej Gaber, Miha Žvižej in Marko Bezjak po 1. V francoski reprezentanci je bil najbolj razpoložen Guillaume Joli s petimi zadetki.

Rokomet, Zlata liga, druga tekma:

Slovenija : Francija 27:26 (14:13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.