Slovenci v stožiškem kotlu zmleli Nemce

Foto: Epa Slovenski odbojkarji v Stožicah Foto: Epa Slovenski odbojkarji v Stožicah
Slovenska odbojkarska reprezentanca je v ljubljanskih Stožicah za konec skupinskega dela svetovnega prvenstva, ki poteka v Sloveniji in na Poljskem, gladko, s 3:0 v nizih (16, 22, 17), premagala nemško izbrano vrsto. Z zmago je Slovenija vpisala drugo mesto v skupini D in se gladko uvrstila v osmino finala. Prvo mesto v skupini je osvojila Francija, ki je dobila vse tri tekme.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji so v obračun z Nemci vstopili izjemno odločno in zbrano. Z dobrim začetnim udarcem so hitro prišli do vodstva s 7:3, ko je moral gostujoči selektor Michał Jerzy Winiarski vzeti prvi 'time-out'. Ta ni zalegel, Slovenci so ušli na 9:4. Prednost se je še povišala, in sicer je po devetih minutah igre na semaforju pisalo že 13:6. Nemci so se vendarle uspeli nekoliko približati, toda Slovenci so po zaslugi dobrega bloka, v katerem je prednjačil Jan Kozamernik, uspeli odgovoriti in povedli z 19:13. Sledil je nov 'time-out', Slovenci pa so se dokončno razigrali, povedli z 22:14, nato pa pod streho varno pripeljali prvi niz, in sicer so ga dobili z izidom (25:16).

Foto: Epa Slovenski odbojkarji v Stožicah so tudi tokrat imeli izjemno podporo navijačev.

Nemci so kljub zaušnici v zaključku prvega v drugi niz vstopili precej bolj odločno, povedli z 2:0, a so jih Slovenci s tremi zaporednimi točkami hitro presegli. Nemci so v nadaljevanju uspešno držali korak s slovensko izbrano vrsto vse do izida 10:8, ko je Slovenija prvič povedla z dvema točkama prednosti. Sledil je as Kozamernika, nemški selektor pa je znova posegel po 'time-outu'. Slovenija je nato povedla z 12:8 ter s 16:11, kar je nakazovalo mirnejši zaključek drugega niza. Ko je Slovenija povedla že z 19:13, selektorju Nemčije ni ostalo drugega kot, da vzame še en 'time-out'. Ta je vsaj malce pomagal, saj so se Nemci uspeli nekoliko približati (16:20). Selektor Slovenije Gheorghe Crețu je moral reagirati, vzel 'time-out' in skušal nekoliko umiriti svoje varovance. Nemci so se po premoru nevarno približali na vsega tri točke zaostanka, zlata vredna točka Tončka Šterna za 21:17 je prišla kot letos težko pričakovani dež za kraška tla. Črne minute so se nadaljevale: Nemci so se približali na 'nevarnih' 20:21. Slovenci so odgovorili preko Alena Pajenka, ki je 'zabil' žogo za 22:20, sledila pa je še spretna poteza Klemna Čebulja za mirnejši zaključek niza (23:20). Pri vodstvu Slovenije s 24:22 je sledil še en 'time-out' na zahtevo Crețuja, Slovenci pa so nato le uspeli pod streho pospraviti tudi drugi niz (25:22), v katerem so večji del niza močno prevladovali. Odločil ga je silovit napad Tončka Šterna.

Foto: Epa Slovenci so prikazali izjemno igro.

Tretji niz je slovenska izbrana vrsta podobno odločno kot prvega: razigrana Crețujeva četa je ob izjemnem vzdušju v Stožicah povedla s 5:1. Sledil je 'time-out' selektorja Nemčije, ki pa ni obrodil sadov, saj je Slovenija po dobri uri igre v tretjem nizu vodila že s 7:1. Nemci so se nekoliko približali, in sicer na 4:8, nato pa je sledila nova slovenska serija za vodstvo z 12:6. Ko je Slovenija povedla s 14:7, je selektor Nemčije znova posegel po 'time-outu'. Premor nemški izbrani vrsti ni pomagal, Slovenija je varno poletela proti drugemu mestu in tretji niz gladko osvojila s 25:17.

Slovenska reprezentanca bo osmino finala odigrala v soboto, 3. septembra ob 17.30, potencialno tekmo četrtfinala pa štiri dni kasneje ob 21. uri.

SP v odbojki, 3. krog, skupina D:
Slovenija - Nemčija 3:0* (25:16, 25:22, 25:17)

*rezultat v nizih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:42 30. Avgust 2022.

    Ko so Nemci s tribun zaslišali partizansko pesem "Slovenci kremeniti", so se od strahu podelali! Niti Janša s svojimi ta …

  • 22:27 30. Avgust 2022.

    TOOOOOOOOO!!!!!! JEBEM TI JAJA U GUZICU!!!!! SILOVAT ČU JA PAJENKA I URNAUTA.IMA URNAUT VELIK KURAC.

  • 21:32 30. Avgust 2022.

    TOOOOOOOOOO!!!!!!!! JEBITE PEDOFILIMA MAJKU ZOFILSKU NACISTIČKU.BATMAN(SLOVENIJA) VS. JOKER(ŠVABA).IMA DA JIH NAŠI ZADAVE KO MAČKU.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.