Slovenci v Budimpešti prešteli kosti domačim

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski hokejisti se pripravljajo na prihajajoče svetovno prvenstvo, tokrat brez težav odpravili Madžare.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je v prijateljski pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom divizije I danes v Budimpešti premagala domačo reprezentanco Madžarske s 4:0 (0:0, 1:0, 3:0). Za Slovenijo je bil to zadnji test pred SP, ki se bo začelo 20. aprila v Seulu.

Po previdnem začetku si je prvo resno priložnost priigrala Slovenija, Blaž Gregorc je streljal z modre črte, nato pa Alešu Mušiču odbitka ni uspelo pospraviti v mrežo. Kmalu zatem so tudi domači prišli do prvega neposrednega strela, Gašper Krošelj, ki je tokrat začel med vratnicama za Slovenijo, pa je bil na mestu.

V sedmi minuti sta morala eden za drugim na klop za kaznovane dva madžarska hokejista, Slovenci so imeli 30 sekund dva igralca več na ledu, vendar je domači vratar Zoltan Hetenyi ohranil mrežo nedotaknjeno. Prav tako pa tudi po protinapadu Jana Muršaka.

Tudi začetek drugega dela igre je bil dokaj miren, je pa v 23. minuti Tomaž Razingar po odbitku le za las streljal mimo desne vratnice. V nadaljevanju so bili Slovenci podjetnejši, si pripravili več priložnosti, ki sicer niso bile najnevarnejše, vendar so se domači dobro branili, sami pa iskali priložnosti v protinapadih. Na polovici tekme so Madžari imeli igralca več, Krošelj je moral nekajkrat resneje posredovati. So pa Slovenci kljub igralcu manj prišli do protinapada, ki ga je Razingar kronal z zadetkom. Sledila je menjava med vratnicami, namesto Krošlja je priložnost dobil Andrej Hočevar. Ta je imel nato nekaj dela, ko je imela Slovenija igralca manj, ko pa so bile moči izenačene, so bili izbranci Matjaža Kopitarja znova nevarnejši, vendar je po dveh tretjinah ostalo pri minimalnem vodstvu z 1:0.

Na začetku zadnjega dela je moral na kazensko klop Anže Kuralt, domači pa niso bili pretirano nevarni. Sta pa ob izteku kazni v napad pobegnila Jan Urbas in Aleš Mušič, prvi je podal, drugi pa je bil sam pred golom ter povišal prednost na 2:0. Ob koncu tekme so imeli nov "power-play" Slovenci in bili uspešni, Mitja Robar je prepustil plošček Muršaku, ki je s pravo bombo razparal mrežo Madžarov. Ti bi lahko nemudoma odgovorili, Csaba Kovacs je imel povsem neovirano pot do gola, vendar meril mimo. Slovenski hokejisti so nato nadzorovali potek igre, po eni od akcij pa se je po podaji Verliča med strelce vpisal Rok Leber.

Pripravljalna tekma, izid:

Madžarska : Slovenija 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Razingar (31), Mušič (45), Muršak (52), Leber (58)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.