Slovenci v skupini s Srbi, Poljaki in Belorusi

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v španski prestolnici opravila žreb skupin za moško svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 27. januarjem prihodnje leto v Španiji. Slovenija bo igrala v skupini C skupaj s Srbijo, Poljsko, Južno Korejo, Belorusijo in Savdsko Arabijo. Slovenija bo prvi del igrala v Zaragozi.
Oglej si celoten članek

"Po madridskem žrebu imam nekoliko mešane občutke, dejstvo pa je, da bomo igrali v kakovostni skupini. Srbija je na letošnjem evropskem prvenstvu zasedla drugo mesto, Poljska je že dolgo časa v samem vrhu mednarodnega rokometa, Belorusija se po nekajletnem zatišju znova vrača na veliko rokometno sceno, ob tem pa bo tudi naša tekmica v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem leta 2014. Savdska Arabija iz leta v leto napreduje in vlaga vse več denarja v rokomet. V tem trenutku je še največja neznanka Južna Koreja, a njeno rokometno moč bomo spoznali že na bližnjih olimpijskih igrah v Londonu. V vsakem primeru gre za kakovostno izbrano vrsto, ki je vedno znala poskrbeti za presenečenja," je po današnji igri kroglic dejal slovenski selektor Boris Denič, ki se ni udeležil današnjega žreba v Madridu. V teh dneh se mudi v Avstriji, kjer ima na kadetskem evropskem prvenstvu vlogo svetovalca, v domovino pa se bo vrnil v nedeljo.

Španija in Francija na turnir brez kvalifikacij

Na svetovno prvenstvo sta se neposredno uvrstili Španija in Francija, vse druge reprezentance pa prek kvalifikacijskih tekem na svojih celinah. V prvem delu sklepnega turnirja bo 24 reprezentanc razporejenih v štiri skupine s šestimi udeleženci, v osmino finala pa bodo iz vsake skupine napredovale po štiri najboljše izbrane vrste. Nato nastopijo tekme na izločanje, vse do finalne tekme, ki jo bo gostila dvorana Sant Jordi v Barceloni.

Slovenija, ki je v letošnjih kvalifikacijah izločila Portugalsko, bo šestič nastopila na svetovnih prvenstvih. V svojem premiernem nastopu na Islandiji leta 1995 je zasedla 18. mesto. V Franciji leta 2001 je bila 17., na Portugalskem leta 2003 je turnir končala na 11., v Tuniziji leta 2005 na 12., v Nemčiji leta 2007 pa je osvojila končno deseto mesto.

Svetovno prvenstvo v rokometu, skupine:

- A (Granollers): Francija, Nemčija, Argentina, Tunizija, Črna gora in Brazilija
- B (Sevilla): Danska, Makedonija, Islandija, Katar, Rusija in Čile
- C (Zaragoza): Srbija, Slovenija, Poljska, Južna Koreja, Belorusija in Savdska Arabija
- D (Madrid): Španija, Hrvaška, Madžarska, Alžirija, Egipt in Avstralija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.