Slovenci z Doklom, Nemci brez Schemppa

Foto: sloski.si
Foto: sloski.si
Peter Dokl si je na internih kvalifikacijah priboril mesto v ekipi, ki bo nastopila na tekmah na Pokljuki.
Oglej si celoten članek

Slovenski biatlonci so v sredo popoldne opravili kvalifikacijsko tekmo za četrto prosto mesto na četrtkovem sprintu za svetovni pokal na Pokljuki. Troboj med Simonom Kočevarjem, Lenartom Oblakom in Petrom Doklom je dobil slednji in si tako ob Jakovu Faku, Klemnu Bauerju in Janezu Mariču priboril nastop na domači tekmi.

Slovenski trenerji so z zanimanjem spremljali tudi trening Teje Gregorin, ki jo je po bronasti medalji na olimpijskih igrah v Sočiju v posteljo prikoval prehlad, kasneje pa bolezen. "Teja je trening opravila normalno, na 2,5 kilometra je šla na polno, da vidi tempo, ki ga je sposobna realizirati na tekmi, stanje ni tako dobro kot na olimpijskih igrah, a pričakujem, da bo šla na Pokljuki iz tekme v tekmo boljše in stopnjevala dosežke," je o tem povedal glavni slovenski trener Uroš Velepec. Ob Gregorinovi bosti v ženski konkurenci nastopili še Andreja Mali in Anja Eržen.

Bolezen ustavila nemškega asa

Na četrtkovem biatlonskem sprintu za svetovni pokal na Pokljuki bo manjkal Nemec Simon Schempp, član srebrne nemške štafete z olimpijskih iger v Sočiju. "Zaradi bolezni sem se moral v preteklih dneh družiti s posteljo in za tekmo nisem nared," je v šali povedal Nemec, ki pa si želi nastopiti vsaj v nedeljo na tekmi s skupinskim startom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.