Slovenci za 7. mesto s Srbi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V drugi tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta so Grki predvsem po zaslugi odlične igre v prvi četrtini ugnali Srbijo s 87:77. Grki tako ostajajo v igri za OI, Srbi pa se bodo s Slovenci borili za končno sedmo mesto.
Oglej si celoten članek

Na evropskem prvenstvu v košarki v Litvi sta v petek reprezentanci Grčije in Srbije odigrali dvoboj za razvrstitev od petega do osmega mesta. Boljši so bili Grki, zmagali so s 87:77, s tem pa so si zagotovili boj za končno peto mesto na EP z domačini Litovci. Srbija pa se bo v soboto ob 17. uri s Slovenijo pomerila za sedmo mesto. Srbi bodo proti izbrancem Božidarja Maljkovića sicer nastopili močno oslabljeni, saj so pravzaprav brez zamenjav na mestu branilcev. Poškodovana sta tako Milenko Tepić kot Aleksandar Rašić.

Grki so z zmago tudi ostali v igri za za olimpijski nastop v Londonu 2012. Na tokratnem dvoboju so bili Grki vseskozi boljši od Srbije; slednja je povsem odpovedala v prvi četrtini, do osme minute dosegla vsega šest točk, prvo četrtino pa so Grki dobili kar s 34:8. V nadaljevanju so Srbi le zaigrali nekoliko bolje, a velikanskega zaostanka niso več mogli izničiti. Pri zmagovalcih je bil najboljši Ioanis Borousis s 27 točkami, za Srbijo pa je Marko Kešelj sicer dosegel 22 točk, a ni imel dovolj pomoči soigralcev.

V nadaljevanju petkovega sporeda na EP se bodo v Kaunasu predstavili še vsi štirje polfinalisti: v popoldanski tekmi se bosta ob 16.30 pomerili branilka naslova Španija in senzacija tekmovanja Makedonija, v večerni ob 20. uri pa še Francija in Rusija.

Evropsko prvenstvo, razvrstitev od petega do osmega mesta:

Grčija : Srbija 87:77 (64:48, 48:26, 34:8)
Bourousis 27, Zisis 18, Fotsis 16; Kešelj 22, Krstić 15

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.